KIRKLARELİ’NDE SAĞLIKÇILARLA BİR ARAYA GELDİ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’de düzenlenen Tıp Bayramı kutlamalarının ardından gittiği Kırklareli’nde sağlık çalışanlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Ak Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan ile 150 kadar sağlık çalışanı katıldı.
Türkiye’de sigara, alkol ve obezitenin kronik hastaların en başında geldiğini ifade eden Müezzinoğlu, sigarayla mücadele konusunda dünyaya örnek olduklarını söyledi. Alkole yönelik çalışmalarda yasakçı bir zihniyet içerisinde olmadıklarını anlatan Müezzinoğlu şunları söyledi:
“Alkolle mücadele, alkolün yan etkileri, alkolün zararları alkolün kendisine ve topluma olan etkisini bir yasakçı anlayışla değil, tam aksine bir bilinç anlayışıyla onun kendi sağlığı açısından doğru olan anlayışları onlarla paylaşarak onlarla mücadelemizi çok daha iyi noktalara getirmemiz lazım. Tabi ki en önemli başlıklardan biride obezite. Türkçemiz de güzel bir söz var. ‘Can boğazdan gelir’ diyoruz ve devamlı boğazdan tıkınmaya devam ediyoruz. Halbuki ikinci ayağını da söylemek lazım. Can boğazdan da çıkar. O nedenle boğazdan girenle boğazdan çıkanı mutlaka paralel götürmemiz lazım. Sağlıklı bir yaşam için de boğazımızdan geçen her nefese, boğazımızdan geçen her yuduma dikkat etmek ve sağlıklı bir birey olayı kendimize saygının gereği olarak merkeze almamız lazım"
Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Kırklareli’nde mesleğinde 30 yılı doldurmuş 9 aile hekimi ve 21 doktor ve uzmana onur plaketi vererek Tekirdağ’a geçti.

Ali Ümit ÜLKER/KIRKLARELİ,()

AÜÜ(LK/ESM) (FOTOĞRAFLI)