SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Bakırköy'de bulunan 112 Acil Çağrı Avrupa Komuta Merkezi'ne yeni yıl ziyareti gerçekleştirdi. Gece saat 01.00 sıralarında komuta merkezine gelen Bakan Müezzinoğlu, 112 Acil Yardım Servisi'nin sürekli görevde olduğunu belirterek, "Bizim 112 acillerimiz 24 saat, yoğun olarak çalışıyorlar. Şu an yeni yılın ilk saatleri yılbaşı gecesi biraz daha yoğun saatler. 112 servisi bugün ülkemizde iyi dinamikleri olan vakaya ulaşım ve müdahale bakımından dünyaya örnek gösterilecek bir konumda. İyi tecrübeli bir ekibimiz var. Onlara başarılar diliyoruz. 24 saat insanların sağlık sorunlarını çözmek, onlara hizmet vermek gibi bir görevimiz var. Bayramlar, yılbaşları ve tatiller vatandaşlar için var ama biz sağlık çalışanları için böyle bir şey yok. Sağlık çalışanları vatandaşlara 24 saat hizmet vermek için varlar bizler sizin için varız" dedi.



'SAĞLIKTA ŞİDDET GİBİ' BİR CÜMLEYLE MUHATAP OLMAK İSTEMİYORUZ

Son yıllarda 'Sağlıkta şiddet gibi' bir cümleyle muhatap olmak istemediklerini ifade eden Müezzinoğlu, "75 milyon insanımızdan hekime, hemşireye ve sağlık çalışanına bırakın şiddet uygulamayı bir kem gözle bakmayı bile doğal bulmuyoruz. Bunu hak etmiyoruz. Çalışanlarımız gecenin bu saatinde sevdikleri ve yakınları veya aileleri ile değil vatandaşımıza hizmet için çalışıyorlar. Dolayısıyla sağlık çalışanlarımıza el birliği ile sahip çıkalım" diye konuştu. 112 ACİL YILBAŞINDA 93 EKİPLE ÇALIŞTI, 2013 YILINDA İSE 350 BİN VAKAYA BAKTI

Yeni yılın ilk saatlerinde işleri başında olan, 112 Acil çağrı merkezindeki çalışanlarla sohbet ederek hangi bölgelerde yoğunluk olduğu ve yapılan acil müdahaleler hakkında bilgi aldı.

Öte yandan, 112 Acil Çağrı Avrupa Komuta Merkezi ekip şefi Dr. Selime Karagöz'de Bakan Müezzinoğlu'na İstanbul'da bu gece 93 adet 112 acil ekibinin görevde olduğu, 2013 yılında 112 hattının cevap vererek baktığı vaka sayısının 350 bin olduğunu açıkladı.

FOTOĞRAFLI (GK)