Demet ÖZTÜRK/KAYSERİ, () - CHP Parti Meclisi üyesi Fikri Sağlar, Başbakan'ın Deniz Baykal'la ilgili ortaya çıkan tapelerini eleştirdi. Başbakan'ın 'İnönü Cumhurbakanı oduğunda paradan Atatürk'ün resmini çıkarttı, kendi resmini koydu' açıklamasını hatırlatan Sağlar, "Başbakan 1 liradan Atatürk’ün resmini çıkarttırmış, oraya bugün küfürler ettiği Fettuhlah Gülen'in Türkçe olimpiyatlarını koymuştur" dedi.
CHP'li belediye başkan adaylarına destek için Kayseri’de bulunan Fikri Sağlar, partisinin eski genel başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal’la ilgili ortaya çıkan tapeleri değerlendirdi. Sağlar şöyle konuştu:
"Ortaya çıkan kasetler, CHP’nin Genel Başkanı Deniz Baykal’la ilgili kasetin çoğaltılması ve dağıtılmasıyla ilgili Başbakanın vermiş olduğu talimatları içeriyor. Düne kadar 'Bunların hiçbiriden haberim yok. Ben aksine el koydum, dağıtılmasını engelledim. Ulaştırma Bakanıma talimat verdim. Biran önce twitter ve benzeri sanal ortamdan, sosyal medyadan çıkarttı' diyen başbakan, aslında yapılmış olan şantajların daha yaygınlaştırılması için elinden geleni yapıyormuş. Yani 3 seçim kazanmış ama, 3 seçimi de dürüst şekilde, halkın desteğiyle kazanmamış. Onunla da kalmamış, başkaları hakkında şantaj kasetleri yaptırmış, o kasetleri dağıttırmış ve o kişileri toplum önünde itibarsızlaştırarak kendi önünü açmış."
'1 LİRADA TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'
Başbakan’ın, İsmet İnönü’nün paradaki Atatürk resmini kaldırıp, kendi resmini koydurttuğu yönündeki açıklamalara da göndermede de bulunan Sağlar, şöyle devam etti:
"Başbakan bağırıyor ya yürütmenin başı olarak. En son İnönü’ye laf attı. 'Cumhurbaşkanı olur olmaz Atatürk’ün resimlerin kaldırttı' dedi. Yasayı bilmesine rağmen bunu söylüyor. Ama şimdi Türkiye’de başka bir yasa var. Fetullah Gülen’e küfürler eden başbakan, 'Bundan sonra, Türkçe olimpiyatları yapmayacağım' diyor. Şimdi Başbakan’ın ruh halini göstereceğim. Bir liranın arkasında Atatürk’ün resmi vardı, ama şimdi yok. Atatürk’ün resmi yerine Türkçe olimpiyatlarının 15’inci yılı var. Yani bugün laflar söyleyip, hakaretler ettiği insanla o kadar can dostmuş ki, Atatürk’ün resmini kaldırmış onun resmini koymuş. Bunun hesabını verecek. Cuma namazından çıkan Kayserili'ler lütfen sorsun bunu."
GAZETECİLERLE GERGİNLİK
Sağlar’ın konuşması sırasında ‘Türkiye’de alo Fatihler var, Kayseri’de kimler var?' sorusu üzerine partililerle, gazeteciler arasında gerginlik yaşandı. Toplantıyı terk etmek isteyen gazetecileri İl Başkanı Mustafa Ayan ve Fikri Sağlar ikna etti.

DÖ(OE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)