CHP Polatlı Belediye Başkan adayı Tufan Bural, Frigya uygarlığının başkenti Gordion medeniyetinin kalıntıları ile Sakarya Savaşı cephesini havadan izlemek ve ilçenin kültürel turizmini kalkındırmak amacıyla Kapadokya'da olduğu gibi 'Balon Turları' projesini açıkladı. Bural, "Biz Polatlı'da hayatı ucuzlatacak, bir yerel yönetim anlayışı ortaya koyuyoruz. Aynı zamanda kültürel turizmi canlandırarak yeni iş sahaları açacağız" dedi.
CHP'li Tufan Bural, 30 Mart'ta ilçede belediyeyi kazandıktan sonra uygulayacakları projeleri açıkladı. Sosyal demokrat kadrolar olarak işbaşına geldiklerinde ilçede hayatı ucuzlatacak projelere öncelik vereceklerini belirten Bural, "Halkın benimseyeceği bir meclis kadrosuyla yönetime talibiz. Polatlı'ya sunacağımız projelerle vatandaşımız yaşanabilir bir kente sahip olacak" dedi.
KAPADOKYA MODELİ TURİZM PROJESİ
Polatlı'nın iki önemli tarihi mirasa sahip olduğunu, bunlardan birisinin 3 bin yıllık Firigya medeniyeti olduğunu hatırlatan Bural, bu medeniyetin turizm açısından yeterli ölçüde değerlendirilemediğini kaydetti. Bural, Polatlı'da belediye başkanlığını kazandıkları taktirde Kapadokya'da olduğu gibi balon turları düzenleyeceklerini ve böylece iç turizmin canlandırılacağını, yeni iş kapılarının açılacağını kaydetti. Bununla birlikte Polatlı'da Sakarya Savaşı'nın yapıldığını, savaşı sembolize eden anıtlar ile 100 km'lik cephenin balon turlarıyla havadan gezileceğini söyleyen Bural, "Dua Tepe, Kartal Tepe, Gazi Tepe, Mangal Dağ, Çaldağ gibi Sakarya Savaşı'nın geçtiği bölgeleri havadan ziyaret etmek ve görüntülemek mümkün olacak" dedi.
POLATLI'DA HAYATI UCUZLATACAĞIZ
İşsizliğin çoğaldığını, kentlerdeki hayatın pahalılık nedeniyle gün geçtikçe zorlandığını söyleyen CHP adayı Tufan Bural, Polatlı'da mahalleler arası ulaşımı, çevre ve temizlik vergilerini, yol ve kaldırım katılım paylarını, içme suyunu en asgari seviyeye düşüreceği vaadinde bulundu. Bural, "Polatlı'da çalışan kesimi oluşturan nüfus yoğunluğu fazla. Biz de bu kesime yönelik olarak temel masrafları en aşağı seviyeye çekeceğiz" diye konuştu.