AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, saat 14.00'te Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.
Basına kapalı görüşmenin ardından Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ortak açıklama yaptı.
Bahçeli, "Görüşme olumlu geçmiştir. Çok kısa bir süre içerisinde Meclis'e bir metin sunulmuş olacaktır" dedi.
Bahçeli'nin kısa yorumunun ardından söz alan Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin artık sistem tartışmasıyla zaman kaybetmesini istemiyoruz" diye konuştu.

"Önümüzdeki hafta yeni anayasa teklifini Meclis'e sunacağız" diyen Başbakan Yıldırım, "AK Parti kendi anayasa değişikliği olarak bu teklifi sunacak. Bu MHP ile uzlaştığımız bir metin olacak. Meclis görüşmeleri tamamlandıktan sonra 60 gün içinde referandum öngörülüyor" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, "Yeni Anayasa paketine ilişkin en büyük fark, Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisi ile ilişkisi devam edecek" dedi. Yapılacak değişikliğin ana esasının istikrarın devamı olduğunu ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Parlamento ve yürütme ilişkilerinde söz konusu olabilecek anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak" dedi.

Öte yandan erken seçim iddialarını yalanlayarak, "Yakın tarihte seçim yok" diyen Başbakan Yıldırım, "Referandum yazın başında olabilir" dedi.
Başbakan Yıldırım'ın işaret ettiği sistemin "Partili Cumhurbaşkanı" olduğu biliniyor.

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa değişikliği konusunu görüşmek için Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.