KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Partili Mehmet Özhaseki, yeniden seçilmesi halinde yapacaklarını 3 bin 500 kişinin katıldığı yemekli toplantıda anlattı.
Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde partililer, rektörler, belediye başkanları, meclis üyeleri, daire müdürleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, muhtarlar ve davetlilerin katıldığı toplantıda 'Ufuktaki Kent Kayseri 2014' vizyonunu anlatan  Başkan Özhaseki'ye eşi Neşe ve kızı Merve Özhaseki de eşlik etti.
Vaat edip de yapmadığı hiçbir şey olmadığı görüşünü savunan Mehmet Özhaseki, yeni projeleri anlatırken, Erciyes'e 3 bin kişilik kongre merkezi, futbol takımlarının kamp yapması için 9 futbol sahası ve Cumhurbaşkanlığı'na ait devlet konukevi yapılacağını söyledi. Erciyes'te termal su kaynağı bulunduğunu kayeden Mehmet Özhaseki, ruhsat çalışmalarından sonra termal tesisler yapılacağını kaydetti.
İŞTE YENİ PROJELER
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki devam eden projelerden sonra 10 başlıkta yeni projeleri açıkladı. Özhaseki, tekstilciler ve konfeksiyonculardan başlayarak 20 esnaf sitesinin yapılacağını kaydetti. Serbest Bölge içinde pastırma- sucuk imalathaneleri için 1 milyon metrekare yer ayrılacağını ifade eden Özhaseki, pastırma-sucuk imalathanelerinin buraya taşınacağını belirtti. Kayseri'deki eski binaların yenilenmesi gerektiğini ve ciddi bir deprem olması halinde bu binaların risk taşıdığını vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, vatandaşı sıkıntıya sokmadan dönüşümün yapılacağını anlattı. 
Gençlerin vakit geçirecekleri yerlere ihtiyaç olduğunu ve üniversitelerde anket yaparak gençlerden beklentiler aldıklarını ifade eden Başkan Mehmet Özhaseki, bu beklentiler doğrultusunda gençlik merkezlerinin sayısını artıracaklarını söyledi. Başkan Özhaseki, Talas Amerikan Koleji'nin projesinin tamamlandığını ve buraya gençlik merkezi yapılacağını, ayrıca ERÜ karşısına da bir gençlik merkezi kurulacağını belirtti. Kadınlar için yaşam merkezi, emekliler için sohbet evleri yapılacağını da dile getiren Özhaseki, Erciyes Üniversitesi karşısına engelliler için Engelsiz Yaşam Merkezi projesinin de hazırlandığını kaydetti.
ASKERİ ARAZİYE ŞEHİR PARKI
Talas yolundaki Hava İkmal Bakım merkezi askeri arazisi ile ilgili projesini de açıklayan Başkan Özhaseki şöyle konuştu:
"Burası 3 milyon 350 bin metrekare. 2 milyon metrekaresi  belediyeye geçecek. Resmi müracaatları yaptık. Hava İkmal'deki fabrika binalarını taşımak isterlerse 1 milyon metrekare de buradan çıkacak. İşte bu geniş araziye şehir parkı yapacağız. Burada 150 metrelik bir seyir kulesi var. İçinde nikah salonları, restoranlar, seyir terasları vs. olacak. Bu parkta ayrıca hava sporları, balon turu yapılabilecek. İç turizmi canlandıracak bir park olacak."
ŞEHR-İ DERYA GELİYOR
Kayseri ve Türkiye'de çok konuşulacak olan Şehr-i Derya projesiyle ilgili de bilgi veren Başkan Özhaseki, Eski Sanayi'nin bulunduğu bölgeye 450 bin metrekarelik bir gölet yapılacağeını söyledi. Özhaseki şöyle dedi:
"Eski Sanayi bölgesi 700 bin metrekarelik alanda bulunuyor. Buradaki mobilyacı esnafı bölgenin yüzde 25'ini oluşturuyor. Mobilyacılar Sitesi'nin bitmesinden sonra onların taşınmasıyla bölgeden gidiş başlayacak. Burada 450 bin metrekarelik deniz olacak. Ara ara dillendirdiğimiz Kızılırmak'ın şehirden geçişi ile bu projemizi birleştirdik. Burada iş ve alışveriş merkezleri, prestijli konutlar bulunacak."