ANKARA, () - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, çözüm süreci için çerçeve yasa çalışmasına ilişkin, "Bu AKP'yi ve AKP'nin kadrosunu milletin bütünlüğü, devletin varlığı aleyhinde kullandığı bu kadroyu korumak amacına yöneliktir. Çözümle uzaktan yakından alakası yoktur" dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri TBMM'de basın toplantısı düzenledi. IŞİD'in bölgeye taşıdığı şiddetin Türkmenleri köşeye sıkıştırdığını ve büyük bir katliam tehdidiyle karşı karşıya bıraktığını belirten Yeniçeri, "AKP hükümeti Türkmenleri içine düştüğü kapandan kurtarmak için hiçbir etkili adım atmadı. Durumu algılamakta sıkıntı çekiyor İktidarı aklını başına devşirmeye Türkmenler konusunda derhal harekete geçmeye bu ülkenin bir yurttaşı olarak çağırıyorum" dedi.

Muhalafetin çatı adayı olarak sunulmuş olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türkiye'nin içinde bulunduğu İslam jeopolitiğini çok iyi tanıyan bir bilim ve fikir adamı olduğunu belirten Yeniçeri, "Türkiye'de aslında Ekmeleddin İhsanoğlu bir şanstır. İhsanoğlu halkın değerleri, gelenekleri, inançlarıyla ve kültürüyle barışık bir aday olarak farklı kesimlerin geniş mutabakatı sonucu olarak halkın tercihine sunulmuştur" diye konuştu.

Bir gazetecilerin çözüm süreci için çerçeve yasa çalışması ilişkin soruyu şöyle cevapladı: "Başbakan'ın şu anda Cumhurbaşkanı adaylığı gibi bir tutkusu var. Bu tutku kendisinin cumhurbaşkanı olamaması halinde vatana kastetmekten Yüce Divan'ın karşısına çıkacağını çok iyi biliyor. Onun için de şimdiden yasadışı, anayasa dışı olarak vermiş olduğu talimatları ve kullandığı personeli, onların işledikleri suçları suç olmaktan çıkaran bir tasarı getiriyor. Bu AKP'yi ve AKP'nin kadrosunu milletin bütünlüğü, devletin varlığı aleyhinde kullandığı bu kadroyu korumak amacına yöneliktir. Çözümle uzaktan yakından alakası yoktur."