MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çin sarf ettiği, "Allahü Teala'nın bütün vasıflarını toplamış bir lider" diye kullandığı ifadelere tepki gösterdi. Vural, "Böyle bir şey olur mu. Ben, rüşvet ve yolsuzluğu üstünü örtmek tövbe estağfurullah Allaha şirk koşan bu zihniyeti ayaklarımın altına alıyorum. Bu zihniyeti de bu zihniyetin altfedildiği kimseninin de zihniyetini ayaklarımın altına alıyorum. Düşün yakamızdan. Siz kim oluyorsunuz da bu ifadeleri kullanıyorsunuz. Terbiyesizler, hadsizler, yeter artık" dedi.



Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Burada AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan'ın sözlerini tablet bilgisayarından basın mensuplarına dinlettiren Vural, ardından şunları söyledi: “öÖyle bir noktaya geldik ki gerçekten, böyle bir şey olur mu. Ben, rüşvet ve yolsuzluğu üstünü örtmek tövbe estağfurullah Allaha şirk koşan bu zihniyeti ayaklarımın altına alıyorum. Bu zihniyeti de bu zihniyetin altfedildiği kimseninin de zihniyetini ayaklarımın altına alıyorum. Düşün yakamızdan. Siz kim oluyorsunuz da bu ifadeleri kullanıyorsunuz. Terbiyesizler, hadsizler, yeter artık. Dinimizle mukaddesatımı bu kadar alet etmeniz bunlar kabul edilebilecek şeyler değildir. Böyle bir şey kabul edilemez. Allah bizi bu inanç hortumcularından kurtarsın. Böyle bir utanmazlık olmaz. İki yüzlü davranıyorlar bunlar. Erdağan'a bu vasıfları söyleyen tövbe etmeli. Başbakan birilerini haşşaşin olarak suçlayacağı yerine, kendi etrafındakilere dönüp bakmalı. Dini değerlerimizi, milli değerlerimizi rüşvet ve yolsuzluklarını üstünü örtmek için kullanmayın . Bu Tayyiban sapkınlığı düşecek milletin yakasından. Böyle bir dil uzatmayı Müslüman Türk milletine hakaret olarak gördüğümü bilmenizi istiyorum" dedi.



TOKİ ÖNSÖZÜNDEN GÖNDERME



TOKİ'nin 2014 yılında bastırdığı bir dergide başbakan Erdoğan'ın yazısında 'Çalıyoruz' kelimesi olduğunu söyleyen Vural, "TOKİ'nin 2014 yılı için bastırdığı 'Umudun ve Güvenin adı TOKİ' diye bir dergi. Burada başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ında bir önsözü var. Bu paragrafı okuyorum. 'Bu zor ve zor olduğu kadar anlamıyla görevi yürütürken, millet eksenli bir gayret içindeyiz. Sevdamız Türkiye sevdasıdır. Sonuna kadar, son nefesimize kadar sorumluluk bilinciyle çalıyoruz" dedi. Gazetecilerin yanlış basılmış olabilir mi? sorusuna Vural, "Bence doğru basmışlar. Bir yanlışlık yok.Sorumluluk bilinciyle bir itiraf" diye cevapladı. Vural, dergilerin bir süre sonra dağıtımın durduğunu öğrendiklerini söyledi.