ANKARA, () - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çözüm sürecine ilişkin çerçeve yasa tasarısı hazırlığını 'Ahlaksız teklif' olarak değerlendirdi. Vural, “Ahlaksız teklif. Öcalan ve Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı için yaptığı anlaşma ve Öcalan'a teslimiyettir. Terörist başının talebi üzerine AKP eş başkanı Öcalan ve Erdoğan Meclis'e gönderecekler. Terör örgütüne yönelik promosyon yasasıdır. Bu PKK'yı meşrulaştırma ve terörist başına özgürlük taahhüdüdür"dedi.

Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. MHP İstanbul Milletvekili Alan'ın yemin ettiği sırada HDP milletvekillerinin Genel Kurul'da olmadığını, AK Parti'den de çıt çıkmadığını belirten Vural, “Terör örgütünden korkanlar, Alan'ın yemin törenini bile hazmedemediler ama PKK üyesi olanları alkışladılar. Alkış beklediğimiz yok. Bu, iki zihniyetin nasıl beraber iş tuttuğunu ortaya koyuyor. Bu, ortaklığın dışa vurumudur" dedi.

Vural, çözüm sürecine ilişkin çerçeve yasa tasarısı hazırlığıyla ilgili soruyu da şöyle yanıtladı: “Ahlaksız teklif. Öcalan ve Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı için yaptığı anlaşma ve Öcalan'a teslimiyettir. Terörist başının talebi üzerine AKP eş başkanı Öcalan ve Erdoğan Meclis'e gönderecekler. Terör örgütüne yönelik promosyon yasasıdır. Bu PKK'yı meşrulaştırma ve terörist başına özgürlük taahhüdüdür. Bu, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde terör örgütüne yönelik promosyon yasasıdır. Tamamen İmralı'da Erdoğan ve Öcalan'ın Cumhurbaşkanlığı, başkanlık sistemi ekseninde yürüttüğü pazarlık sonucu getirildi. Cumhurbaşkanlığı makamını terörist başıyla yürütme amacı taşıyor. Erdoğan, milletin iradesiyle değil Öcalan'ın iradesiyle köşke çıkmak istiyor." diye cevapladı.