Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 4 eski Bakan ile ilgili TBMM'ye gönderilen fezlekelerle ilgili açıklama yaptı. Fezlekelerin başına gelenlerin pişmiş tavuğun başına gelmediğini belirten Vural, "Eski gönderilen fezlekeyi de, yeni gönderilen fezlekeyi de açıklayınız kamuoyuna. Ne kayboldu, hangi belgeler kayboldu, iki fezleke arasındaki değişiklikler nelerdir?" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Vural, Cumhurbaşkanı Gül'ün Devlet Denetleme Kurulu'na verdiği araştırma talimatına, “Atı alan Üsküdar'ı geçti. Cumhurbaşkanı'nın kurumların, adaletin, yargının uyumlu bir şekilde çalışmasını temin etme görevi de vardır. Yasaları veto etme, Anayasa Mahkemesi'ne götürme yetkisi vardır. Herhalde kamuoyunda kendisine yönelen tepkileri aza indirmek için böyle bir karar aldı. Burada millet pes doğrusu der. Millet size makam ve yetki verdi. Bu yetkileri kullanmıyorsunuz. Sayıştay'ın denetim yetkisi elinden alınırken o yasaları neden onaylıyorsun, ihale fesatçılarına cezayı azaltırken o yasayı neden onaylıyorsun? Bir göz boyama olduğu gayet açık ve net. Bunlarla yeniden prestij sağlanması mümkün değildir" dedi.

"ESKİ YENİ FEZLEKELERİ AÇIKLAYIN"

TBMM'ye gelen 4 eski bakanla ilgili de değerlendirme yapan Vural, "Eski gönderilen fezlekeyi de, yeni gönderilen fezlekeyi de açıklayınız kamuoyuna. Ne kayboldu, hangi belgeler kayboldu, iki fezleke arasındaki değişiklikler nelerdir? Şimdi herhalde mükemmelleştirdiler bu fezlekeleri. Adalet Bakanı 1,5 ay neden bekletti. Yüreğiniz varsa bundan önce gönderilen fezleke ile şimdi gönderilen fezleke ve eklerini kamuoyuna açıklayın" dedi. Fezlekelerin TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından saklandığı iddialarına da cevap veren Vural, "Meclis Başkanı'nın bu işlerle uğraşıyor olması doğru değil. Seçimden önce bununla ilgili bir konunun TBMM'ye gelmesi engellenmiştir. Artık bu fezlekeler Türk milletine gönderilmiştir, Türk milletinden saklanılamaz. Fezlekeleri inceleme konusunda bir girişimim olacak. TBMM Başkanı ivedilikle bir toplantıya çağırsın ve bir incelemede bulunulsun" diye konuştu.

() (FOTOĞRAFLI)