MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumartesi günü Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yle buluşacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Aralarındaki platonik aşkı bitirsinler, aracılarla görüşmek yerine Öcalan'la Diyarbakır'da düete çıksalar, belki daha çok renkli olacak" sözleriyle eleştirdi.
Oktay Vural, Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu'nun (TÜSEKON) Antalya Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayın açılış oturumunda konuşan Vural, çeşitli illerden gelen sürücü kursu sahiplerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Başbakan Erdoğan'ın, Barzani ile Cumartesi günü Diyarbakır'da yapacağı görüşmeyi 'ya değerlendiren MHP Grup Başkanvekili Vural, "Neden Diyarbakır? Sayın Başbakan'ın çözüm sürecini taçlandırmak amacıyla Barzani'yle buluşması kadar utanç verici söz olabilir mi? Bu şunu ortaya koymaktadır ki, çözüm süreci Türkiye'yi bir federasyona götürerek, Kuzey Kürdistan oluşturma projesini taçlandırmak amacıyla yapılıyor" diye konuştu.
TÜRKİYE'NİN BAĞIMSIZLIĞINA KALKIŞMA
Buluşmanın ulus ve millet ötesi bir takım oluşumlara zemin hazırlığı olduğunu iddia eden Oktay Vural, "Türk milletinin yetkilendirdiği bir Başbakan, kendi ifadesiyle Türkiye'nin bir sorunu var ise Barzani eşbaşkanlığında mı çözecek" dedi. Cumartesi günü saat 18.00'de gerçekleşecek buluşmanın, bir yabancı devlet adamının Türkiye'nin iç meselelerine ortak haline dönüştürülmesi olduğunu savunan Oktay Vural, "Türkiye'nin bağımsızlığına karşı bir kalkışmadır ve üniter devlet yapısını gözardı etme anlayışının bir tezahürüdür" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın 2004 yılında "Diyarbakır'ı Büyük Ortadoğu Projesi'nin yıldızı yapacağım" dediğini belirten MHP Grup Başkanvekili Vural, şunları söyledi:
"Büyük Ortadoğu Projesi de 4 parçalı Kürdistan'ı oluşturma projesi olduğuna göre, bugün Başbakan açıkçası Diyarbakır'a Kuzey Kürdistan merkezi olarak siyasi bir anlam vermiştir. Türkiye'de siyasi bir tek merkez vardır, o da başkent Ankara'dır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu noktaya düşürülmesi kadar üzüntü verici bir şey olabilir mi? Esef verici bir durumla karşı karşıyayız. Siyasal Kürtçülük iç ve dış boyutlarıyla AKP'nin yol haritası olmuştur."
BDP İLE YARIŞ
Bu anlayışın Kürtleri Türk milletinin ve devletinin parçası olmaktan koparacağını, bu senaryonun da tüm boyutlarıyla uygulamada olduğunu iddia eden Vural, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli devlet, üniter devlet yapısını ortadan kaldırmaya yönelik işbirliği amaçlandığı nettir. Başbakan, bir taraftan Öcalan ve Kandil aracılığıyla PKK'nın siyasi kanadı olma yolunda BDP ile yarışırken, dışarıda da Barzani'yi kullanarak Büyük Ortadoğu Projesi'ni gerçekleştirme yoluna gitmiştir" diye konuştu.
ÖCALAN- ERDOĞAN DÜETİ
MHP Grup Başkanvekili Vural, Diyarbakır'da gerçekleşecek buluşmayla Türkiye sınırları içinde Kuzey Kürdistan adıyla belli bir özerklik alanı oluşturma ortaklığının sağlanacağını savundu. Vural, Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:
"Aralarındaki platonik aşkı bitirsinler, aracılarla görüşmek yerine Öcalan'la Diyarbakır'da bir düete çıksalar belki daha çok renkli olacak."