MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto ve beraberindeki heyeti kabul etti. Vural, "Ombudsman gidip yargı üzerinde baskı oluşturuyorsa, bu iddia doğruysa hemen istifa etmelidir. Çok vahim bir iddia. Ombudsman'ın göreviyle bağdaşmaz. Bu Ombudsmana güven kalmaz. Bugüne kadar inkar edilmemiş olması şüpheleri artırmaktadır" dedi.

Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'kuvvetler ayrılığı' ile ilgili sözlerini değerlendirdi. Vural, "Cumhurbaşkanı denge ve denetim odağı olmaktan çıkmıştır. Cumhurbaşkanı önümüzdeki aylarda yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy peşinde koşuyor. Mesele oy almak ya da Cumhurbaşkanı olmak değil, görevlerin yerine getirilmesidir" dedi.

Vural, "Bu tablo bizzat Cumhurbaşkanı'nın zihniyetinin tablosudur. Sayın Cumhurbaşkanı bunlar olurken hiçbir ciddi uyarıda bulunmamıştır. 'Kardeşimiz, abimiz' anlayışı içinde devlet yürütülmez. Cumhurbaşkanı görevini ifa etmekte yetersiz kalmıştır, kamuoyuna güven arz etmemektedir. Muhtemelen 'Cumhurbaşkanlığı seçiminde kim aday olacak, siyasete devam edebilir miyim?' kaygısıyla hareket ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı bugün kaygınızın, devletimiz, milletimiz, demokrasimiz olması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz'ün dün yaptığı açıklamalarının hatırlatılması üzerine Vural, ""Çok ağır ithamlar. Bu ithamlarla ilgili adı geçen Ombudsman nerede? Ombudsman tetikçilik mi yapmaktadır? Görevleri arasında var mı bu? Bu konuya muhatap olan kişilerin de bu iddialar karşısında açıklaması yapması gerekir. Ombudsman gidip yargı üzerinde baskı oluşturuyorsa, bu iddia doğruysa hemen istifa etmelidir. Meclis Başkanı hemen açıklama yapmasını istemelidir. Öz'ün 22 defa yurt dışına çıktığı, '2 dakika' iddialarında bulunan Başbakan, bunları ispatlamalıdır. Başbakan, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını yapanları karalamakla meşgul olmaktadır. Bu gerçekler ortaya çıkmalıdır. Bursa'da bu görüşme olmuş mudur, olmamış mıdır? İkinci soruşturmanın engellenmesi istenmiş midir? Çok vahim bir iddia. Ombudsman'ın göreviyle bağdaşmaz. Bu Ombudsmana güven kalmaz. Bugüne kadar inkar edilmemiş olması şüpheleri artırmaktadır" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, vekili ve emniyet müdürü soruşturma izni vermeyeceğini açıkladığını belirten Vural, "Adalet Bakanı'nın bu izni vermemesi hukuka uygun değildir. Görevin kötüye kullanılmasıdır" diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık'ın sosyal medyada paylaştığı "Savcı Öz; Savcı Murat Gök gibi kendi sonunu kendi hazırlayacak! Ne demiş atalarımız: Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" ifadesi ile ilgili olarak Vural, "Tehdit ediyorlar herhalde. Böyle bir şey olabilir mi? Haram paraları aklayanlar, üstünü örtenler nasıl hesap verecek bunu öğrenin bakalım" dedi. (MV/FK)