ANKARA, () - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında TBMM Başkanlığı'na gensoru açılması için müracaat ettiklerini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural,TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Vural, "Dün Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplandı. Gerçekten MGK anayasamız ve kanunlar çerçevesinde cumhuriyetimizin üniter devlet yapısını ve milli güvenliğini ilgilendiren hususlarda en üst seviyede değerlendirme yapan bir makam. Ancak maalesef MGK açıklamasında özellikle son dönemlerde doğu ve güneydoğuda paralel KCK yapılanması ve bu KCK yapılanmasıyla birlikte özerklik inşası ve özerkliğin tescil edileceğine ilişkin iddialar ve bu iddialar çerçevesinde PKK terör örgütünün yine bölgede taciz ateşlerine girmesi karşısında MGK nedense bu tehdidi görmemiştir" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında TBMM Başkanlığı'na gensoru açılması için müracaat ettiklerini belirten Vural, "17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk, kara para aklama gibi suçlar karısında hükümetin özellikle yargıya yaptığı fiili ve hukuki müdahaleler Türkiye Cumhuriyeti devletinin hukuk devleti ilkesine ve hukukun üstünlüğüne gölge düşürmüştür. Son olarak sayın cumhurbaşkanının bu konuda denge denetim mekanizmaları içerisinde anayasaya bilerek aykırı olan ve doğrudan doğruya yargıyı da yürütmenin emrine ve güdümüne veren bu yasayı onaylamasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyetinin hukuk devleti ilkesi ve hukukun üstünlüğü ilkesi yürütmenin tehdidi altına girmiştir. Bu bakımdan Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu süreç içerisinde daima hukuk devletine ve hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak değerlendirmeler yapan Milliyetçi Hareket Partisi, özellikle son süreç içerisinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 25 Aralık 2013 tarihinde göreve başlamasından bu yana adli kolluk ve yargı mensupları üzerinde baskı uygulanması, görevlerinden alınması temin edilmesi, görevlerinden alınan ve onların yerine atanan adli kolluk ve yargı mensupları üzerinde nüfuzun kötüye kullanılması ve şüpheli olarak haklarındaki fezlekelerin TBMM'ye gönderildiği 4 bakan hakkında bu fezlekeler ilgili işlemi yerine getirmemek suretiyle uzun süre bekleterek tekrar Cumhuriyet Savcılarına iade etmek suretiyle şüphelilerin delileri karartmasına imkan sağladığı, Türkiye Cumhuriyeti Devletini hukuk devleti ilkesine, yargının bağımsız ve tarafsız olması ilkesine tehdit oluşturan müdahale eden bu girişimler karşısında hem nüfuzunu kullanan hem de bu tehditler, şantajlar ve yönlendirmeler karşısında adaletin yanında yer almayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında Milliyetçi Hareket Partisi gurubu adına gensoru açılmasına ilişkin müracaatımızı TBMM Başkanlığına yaptık. Maalesef bugün adalet, Adalet Bakanlığının elinde yürütmenin organı haline getirilmek istenmiş, rüşvet ve yolsuzluk operasyona müdahale ederek suç delillerinin, fiili veya hukuki ortadan kaldırılmasına yönelik girişimlerde bulunulmuştur."

(MV) (FOTOĞRAFLI)