MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MİT'e, soruşturma dosyalarına ulaşma imkanı verildiğini belirterek, "Soruşturmanın gizliliği nerede kalacak? Rüşvet, yolsuzlukla ilgili oluşabilecek her türlü kanalı tıkamak için devlet araç olarak kullanılıyor" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin düşman üreterek sorumluluğu başkasının üzerine atmak istediğini, Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık'tan sonra kendisini kurtarmak için bu süreci diktatörlüğe bir sıçrama tahtası olarak kullandığını iddia etti.

TBMM'ye sunulan MİT kanun telifi ile ilgili görüşlerini belirten Vural, MİT teklifiyle PKK ile müzakerelerin meşrulaştırıldığını, Türkiye'nin istihbarat devleti haline dönüştürüldüğünü iddia etti. Vural, "Başbakan, kardeşi Esad rejiminin uygulamasına benzer bir yapılanmayı gerçekleştirmek istiyor. MİT'e, mahkeme kararı olmadan sınırsız dinleme yetkisi veriliyor. Artık hiç birimizin haberleşme özgürlüğü hukuk teminatı altında değildir. Erdoğan 'ben istediğimi istediğim kadar dinlerim' demektedir" diye konuştu. (MV/FK)