Halife YALÇINKAYA- Gökhan CEYLAN/SİVAS, () - SİVAS'ta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen vergi rekortmenleri ödül töreninde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir arasında atışma görüldü.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2012 yılına ait gelir vergisi rekortmenleri ödül töreni odanın konferans salonunda yapıldı. Törene KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun yanı sıra Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin ile CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir katıldı. CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir, hükümetin ekonomi anlayışı ve ülke yönetim yapısı konusunda eleştirilerde bulundu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2002 yılında Türkiye'de milli gelirin 230 milyar dolar olduğu halde bu rakamın günümüzde 800 milyar doların üzerine çıktığını anlattı. Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:
 "Milli geliri 3 kattan fazla artırdık. Dünyanın hiç bir ülkesi bu kadar kısa süre içerisinde milli gelirini bu kadar arttırmadı. Savunma sanayisinde üretemediğimiz çok az sayıda bazı kalemler kaldı. Ama helikopterimizi üretiyoruz. Salı günü silahlı kuvvetlerimize teslim ediyoruz. Dünyadaki en son teknolojiye sahip. Yurt dışından da çok talep edenler var. Kendi helikopterinizi üretirseniz, kendinize güven gelir. ANKA insansız hava araçlarını üretiyoruz. Bu teknolojiye sahip dünyadaki 3 ülkeden biriyiz. Eğer 'Bunları yapabiliriz' derseniz Türk mühendisi, işçisine güvenirseniz, bunları yapabilirsiniz. Biz Altay tankını yapıyoruz. Kendi milli piyade tüfeğimizi yaptık. Şimdiye kadar Mehmetçiğimizin elinde olan piyade tüfekleri, Alman lisansı ile Türkiye'de üretilip Mehmetçiğimize teslim edilenlerdi. Kendi milli gemilerimizi yapıyoruz. Allah nasip ederse o gemilerden oluşan filo 148 yıl sonra Afrika'nın güneyini dolaştı. Güney Afrika'dan geçti. Allah nasip eder ise Cubuti'de donanmamızı ben karşılayacağım."
Bakan Yılmaz, 1974'te Kıbrıs barış harekatını yaptıklarında müttefik ülkelerin kendilerine ambargo uyguladığını anlatırken, "Kendi uçaklarımızı kaldıramadık. Bize bu Kıbrıs harekatında ambargo uygulandıktan sonra biz anladık ki savunma sanayisinde kendisine yeterli olmayan ülkelerin bir savaş sürdürebilmesi, egemen ülkeyim diyebilmesi, bağımsız olabilmesi mümkün değildir. Kıbrıs hareketinin bize öğretmiş olduğu en büyük ders budur" dedi.
Bakan İsmet Yılmaz, kendisinden önce konuşan CHP Sivas Milletvekili Malik Özdemir'in milli gelir konusundaki eleştirilerine yanıt verirken CHP'nin tek parti dönemindeki yönetimini eleştirdi. Bakan Yılmaz, "Geçmişte bize ne bıraktınız ki biz bunu üç kat daha artıralım." dedi. Bakanın konuşmasını tamamlayıp yerine geçtiği sırada oturduğu yerden ayağa kalkan ve Bakan Yılmaz'a hitaben konuşan CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, "Burada Cumhurbaşkanı'nın önünde polemik yaratmak istemiyorum. Burası TBMM değil. Sizi saygı ile dinledim. Ama nezaketinize yakıştıramadığım 1-2 şey oldu. Konuşmamın hiçbir yerinde CHP- AK Parti ikilemi yapmadım. Geçmişte CHP'nin tek parti döneminden bahsettiniz. CHP'nin tek parti dönemini bugün aşıp tek adam diktatörlüğüne doğru gittiğinizi orada ifade etmek istemedim. En azından '74 Kıbrıs harekatını başlatan parti CHP'dir' demenizi beklerdim. Sivas'a çok şey bıraktık. Cumhuriyetin ilk yıllarında bırakılan askeri dikimevine sahip çıkmış olsaydınız Sivas'a daha çok hizmet edebilirdiniz" diye konuştu.
Özdemir'i dinleyen Bakan Yılmaz ise Kıbrıs harekatında Necmettin Erbakan'ın da bulunduğunu hatırlatırken, diğer konulara cevap vermedi.

HY(EA) (FOTOĞRAFLI)