Bedir ALTUNOK/KARS, () – AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kars'ta yaptığı konuşmada, "At aynı at, meydan aynı meydan. Değişen ne meydan, ne attır. Ata binen değişti, atın binicisi değişti, süvarisi değişti" dedi.
Kars Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışında konuşan Numan Kurtulmuş, Ak Parti'nin 11 yıllık iktidar döneminde en önemli projesinin 'çözüm süreci' olduğunu belirtti. Türkiye'nin yükselmemesi için birilerinin ülkenin ayağına pranga vurduğunu ileri süren Kurtulmuş, "Bu ülke nasıl asker devleti olmadıysa, polis ve yargı devleti de olmayacak. Türkiye’nin siyasi tarihini yazanlar bu iradeyi takdirle yazacaklardır Allah’ın izniyle. At aynı at, meydan aynı meydan. Değişen ne meydandır, ne attır. Ata binen değişti, atın binicisi değişti, süvarisi değişti. Ceberut devletten, despot devletten, insanlara zulmeden devlet anlayışından, kerim devlet anlayışına dönüldü işte onun için bunlar yapılabildi. İşte tam da meselenin bam teli burası" diye konuştu.
Berkin Elvan'ın cenazesinin kalktığı gün Burak Can'ın öldürüldüğünü söyleyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü
"Yazık değil mi, günah değil mi? Bu ülkenin çocuklarına, bu ülkenin gençlerine, bu ülkenin geleceğine yazık değil mi? Kars’tan, serhat şehrimizden herkesi aklını başına devşirmeye davet ediyorum. Herkes uyanık olsun. Herkes diline sahip olsun. Siyasetin mutlaka Türkiye’deki bu yangını söndürmesi lazım. Evet biz siyasi partiler olarak rakibiz. AK Parti, CHP, MHP, BDP biz birbirimizin düşmanı değiliz. Polis ayrı telden çalacak, yargıçlar, savcılar ayrı telden çalacak, devletin başka kurum ve kuruluşları ayrı telden çalacak, devlet yönetilemez hale gelecek. Ne yapıyorsun? Hükümeti indirmek istiyormuş beyler. Eee indirin. Hükümetin indirileceği yer 30 Mart seçimleri değil. Hükümeti indirmek istiyorsan adam gibi halkın karşısına çıkarsın, 2015 yılında seçim var."
Açılıştan sonra Kars Valiliği'ne ziyaret eden Numan Kurtulmuş, bir gazetecinin Fethullah Gülen'in pazartesi gününden itibaren suskunluğunu bozacağı haberlerini hatırlatması üzerine "Herkesin söz söyleme hakkı var" dedi. Kurtulmuş, 30 Mart’ta milletin konuşacağını, halkın Erdoğan'ın etrafında kenetlendiği görüşünü savundu.

BA(KS/ESM) (FOTOĞRAFLI)