Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, nezarette işkence gördüğü iddiası üzerine üzerine intihar eden Onur Can ve oğlunun ardından intihar eden anne Hatice Can'ın yakınlarıyla birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Can ailesinin 3,5 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini belirten CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka,"Berkin'i, Ahmet'i ve Burak'ı sonsuzluğa uğurladıktan sonra kaybettiklerimizi kirli siyasetlerine alet edenleri kınıyorum. Bu ülkede kan döken de döktüren de bellidir.ödedi.

Nazlıaka, Onur Can'ın gözaltına alındıktan sonra çeşitli işkence, cinsel istismarla karşı karşıya kaldığını ve psikolojik şiddet gördüğünü ve ardından intihar ettiğini, annesi Hatice Can'ın da oğlunun acısına dayanamayarak intihar ettiğini söyledi.

Basın toplantısına katılan acılı eş ve baba mevlüt Can, şunları söyledi: “Sadece bir evlat acısı değildi bu. Oğlumuz işkenceyle öldürülmüş, hele hele o işkence sırasında cinsel tacize, cinsel saldırıya maruz kalmış olması ve bütün bunlara ilave olarak bu insanlık dışı hukuk dışı uygulamaları yapan kişiler hakkındaki cezasızlık ve umursamazlık o canımızı yaktı. Sonunda bu yangına dayanamayan eşim Hatice Can canına kıydı. Onur aslında kayıt dışı yakalanıyor, kayıt dışı sorgulanıyor, kayıt dışı işkence görüyor, kayıt dışı izleniyor ve bu kayıt dışılığın sonunda ölüyor" dedi.

Basın toplantısı sırasında Can'ın bazı yakınları ise gözyaşlarını tutamadı.

() (FK)