ANKARA () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop sandık sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İstanbul ve Ankara'daki sonuçlara da değinen Şentop, "İstanbul'da yaklaşık yüzde 36 sandık sonuç verileri var elimizde. Buna göre, yüzde 49.2 Ak Parti, yüzde 38.8 CHP gözüküyor. Ankara'da da yüzde 46'nın üzerinde Ak Parti, yüzde 39 civarında da CHP görünüyor. Gerçek olan tutanaklardır" dedi.

Sandık sonuçlarına ilişkin Şentop, "194 bin sandıkta bizim en az 4 görevlimiz var. Bununla sandık sonuçlarının doğru bir şekilde tutanaklara aktarılmasını hedefliyoruz. Herkes sandık sonuçlarını doğru yansıtmak için çalışsın çarpıtmak için değil. Elimizdeki verilere göre açılan sandıklar şu şekilde: Yüzde 25 civarında sandık açıldı. Bu da aşağı yukarı, 48 bin 500 sandık demektir. 51 ilde il genel meclisi, büyükşehirlerde ise, büyükşehir belediye başkanlığı toplamı Ak Parti olarak 48.2, CHP 26.7,, MHP 13.6, BDP 3.2. İlerledikçe değişiklikler olacaktır tabi" diye konuştu.

"TWITTER HESABIMDAN GELEN BİR BİLGİYE BAKTIM"

Sandık üzerinde manipülasyon yapılmaya çalışıldığını ileri süren Şentop, "Manipülasyonların sandık üzerinden yapılmaya çalışıldığını görüyoruz. Az önce meil adresime gelen Twıtter hesabımdan gelen bir bilgiye baktım. Benim ağızımdan İstanbul'da yüzde 33 diyor. Kimmiş ben açıklamış güya. Bazı bilgilerle manipülasyon yapmak işitiyorlar. Daha sonra da bazı yazarlar hemen devreye girmiş, kendi sonuçları için doğru diyorlar. Farklı olan sonuçlar için de sonuçlar değiştiriliyor deniliyor" ifadelerine yer verdi.

"İSTANBUL'DA YÜZDE 49.2 AK PARTİ, YÜZDE 38.8 CHP GÖZÜKÜYOR"

İstanbul ve Ankara'daki sonuçlara da değinen Şentop, "İstanbul'da yaklaşık yüzde 36 sandık sonuç verileri var elimizde. Buna göre, yüzde 49.2 Ak Parti, yüzde 38.8 CHP gözüküyor. Ankara'da da yüzde 46'nın üzerinde Ak Parti, yüzde 39 civarında da CHP görünüyor. Gerçek olan tutanaklardır" dedi.

"MANSUR YAVAŞ 'ANKARA'YI ALDIK' DEDİ"

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın açıklamasına ilişkin Şentop, "Mansur Yavaş az önce açıklama yaptı. 'Ankara'yı aldık' diye. Bari verileri açıklasaydınız, sayı olarak, sandık bazlı olarak görseydik. Bunlar sandık sonuçlarını etkilemeye yönelik. Sandık görevlisi arkadaşlarımız görevlerine devam ediyor" dedi.

() (HT)