İlker AKTAŞ/ SAMSUN, () - SAMSUN'a gelen CHP Yalova Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, "Beni genel başkan yaparsanız bu meydanları inim inim inletirim. Önce Davutoğlu’nu, sonra Erdoğan’ı indiririm. Emin olun ki, size söz veriyorum bu partiyi iktidar yapacağım" dedi.
CHP Yalova Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, Karadeniz turu kapsamında Samsun'a geldi. CHP İl Başkanlığı binası önünde partililer tarafından karşılanan Muharrem İnce'ye büyük sevgi gösterilesi vardı. Toplantı salonunda partililere hitap eden İnce, "Solculuğundan utanan bir parti olduk. Atatürkçülüğünden, devrimciliğinden, sosyal demokratlığından utanan bir parti olduk. Bizim ağabeylerimiz, ablalarımız boşuna mı hapis yattı, boşuna mı sürgün yedi. Cumhurbaşkanlığına bulalım bir sağcı gelsin alsın. Oy sahada bir tane sağcı getireceğiz. Bizimkiler tıpış tıpış gidecek, sağdan da oyları alacağız iktidar olacağız. Böyle bir mantık CHP’yi iktidara taşıyamaz. Kendine güvenmeyen, ideolojisine güvenmeyen, duruşuna güvenmeyen, öz güveni olmayan bir yapıdan iktidar çıkmaz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştirilerde bulunan Muharrem İnce şunları söyledi: "2010 yılında Genel Başkan ‘anlamlı bir oy artışı sağlayamazsam yani yüzde 40’ı bulamazsam istifa ederim’ diyordu. 2 gün önce gazetelerde de ‘anlamlı bir oy kaybı olursa giderim’ diyor. Anlamlı oy artışından, anlamlı oy kaybına düştü. Yani arttırmak gibi bir derdi yok. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, size şerefli ikinciliği öneriyor, ben size iktidar olmayı öneriyorum. Genel Başkan ‘mevcuda yakın bir oy alırsam dururum’ diyor. Ben size ‘2 seçimde birinci parti yapamazsam giderim’ diyorum. Türkiye’de solun oyun yüzde 30'muş. Bu yapıdan iktidar olmaz. ‘Ben başbakan olacağım’ demelisin. Bu iddiayı ortaya koymalısın. Bu iddiayı ortaya koyamıyorsan işimiz zor demektir. Bu kötü gidişata ‘dur’ diyelim. Kendimize güvenelim. ‘Bu millet yüzde 26 veriyor bize, solun oyu bu kadar’ diyorlar. Bu millet Bülent Ecevit’e yüzde 42 vermedi mi? Ben size Ecevit’in yüzde 42’sini öneriyorum. Size umut öneriyorum, size güneş öneriyorum, size başı dik bir parti öneriyorum, size seçim akşamları ışıklarını kapatmayan bir parti öneriyorum." Kılıçdaroğlu'na "Senin partinde demokrasi yok" diyerek yüklenen İnce, "Ben size önce partide demokrasi, sonra Türkiye’de demokrasi öneriyorum. Tarlalarımızdan bereket fışkırması için, fabrikalarımızın dumanlarının yükselmesi için, gençlerimizin özgürlük şarkısı söylemesi için, aydınlarımızın serbestçe üretmesi için, kızlarımızın, delikanlılarımızın kızlı erkekli parklarda dolaşması için, bu ülke insanının mutluluğu için, başı dik onurlu bir Türkiye için önce demokrat bir CHP, önce statükoyu terk etmiş, duvarları yıkmış bir CHP istiyorum. Ben bunu başaracağım. Başbakan sizin arkadaşınız olacak. Bunları yeneceğim. Önce Davutoğlu’nu sonra Erdoğan’ı oradan indireceğim. Ben partimin bütün üyelerini uyarıyorum. Bu yapı devam ederse Ak Parti 367 milletvekilini geçer, anayasayı değiştirir, başkanlık sistemini kurar. Ondan sonra vay ülkenin haline. Ben size bu kötü gidişi durdurma projesini söylüyorum. Bu kötü gidişi durdurma projesi partiye yeni bir umut getirin, partiyi ayağa kaldıracak yeni bir dinamizm getirin. Partiye demokrasi getirin. Demokrasinin bütün kanallarını açın. '2 seçimde partiyi birinci parti yapamazsam giderim' diyorum. Ben bunu söz olarak söylemiyorum. Bunu tüzüğe koyacağız. Bu meydan okuma Muharrem İnce’nin meydan okuması olmayacak. Kurumsal meydan okuma olacak. Benden sonraki genel başkanda o tüzüğe uymak zorunda kalacak. Yapamazsa gidecek. Burası kimsenin babasının çiftliği değil. Yapamayan gidecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şereflidir, çalışkandır, namusludur, dürüsttür ama Türkiye’ye umut değildir. 2010 yılında umuttu. Bu umudu ben yok etmedim, kendisi yok etti" ifadelerini kullandı.
Kendisinin Cumhurbaşkanı adayını televizyondan öğrendiğini vurgulayan CHP Yalova Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Muharrem İnce, "3 grup başkan vekilinden birisiyim. Genel Başkanımız bunu kimle konuştu bilmiyorum. Bu partiden başarı çıkar mı? Bu partiden başarı çıkmaz. Ülkemize yazık etmeyelim. Kurultay delegelerine sesleniyorum; Sizler kendi ikbalinizi, kendi siyasi geleceğinizi düşünemezsiniz buna hakkınız yok. 'Ben genel merkezle iyi geçineyim. Sonra beni listeye koyarlar.' Böyle insanları çok kandırdılar. Siyaset tarihine baktığınızda genel merkez ile iyi geçinip sonra liste dışı kalan çok insan vardır. Benim genel başkanlığının kapısının önünde hiç kimseyi bekletmeyeceğim. Çünkü ihtiyaç duymayacaklar. Ön seçime girecekler, ön seçimden ne çıkıyorsa başımın üstüne. Bana gelmeyecekler, örgüte gidecekler. Beni genel başkan yaparsanız bu meydanları inim inim inletirim. Önce Davutoğlu’nu, sonra Erdoğan’ı indiririm. Emin olun ki, size söz veriyorum bu partiyi iktidar yapacağım. Yapamazsam gidip torun seveceğim. Ben sizlere güzel günler vaat ediyorum. Ben sizlere boynu bükük bir CHP vadetmiyorum. Ben sizlere daha baştan teslim olmuş, Recep Tayyip Erdoğan’ın karizmasına inanmış insanlar vadetmiyorum. Ben sizlere onları yenme gücünü vadediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI