İZMİR, () - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş’a destek için Güzelyalı’da yaptığı konuşmada, “İzmir’de bizim seçim sıkıntımız yok. Belediye Başkanlığını zaten kazanacağız. Bunu biliyoruz. Sizden rekor oy istiyoruz, rekor” diye konuştu.
Bir dizi etkinlik için İzmir’e gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş’ın daveti üzerine Güzelyalı’da halkla buluştu. Konaklıların ilgi gösterdiği etkinlik öncesi İzmir Sanatseverler Derneği’nin organize ettiği Türk sanat müziği konserine katılan İnce, burada çoğunluğu kadınlardan oluşan kalabalığa seslendi. Salonu dolduranlardan Pekdaş için destek isteyen İnce, "Artık muhalefet milletvekili olmak istemiyoruz, iktidar milletvekili olmak istiyoruz” dedi.
“TASDİKNAMEYİ 30 MART’TA VERECEĞİZ”
Daha sonra etkinliğin yapılacağı Güzelyalı Parkı’na Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş ile birlikte geçen İnce, burada kalabalığa seslendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 'uzun adam’ diye hitap eden İnce, “Uzun adam futbolcuyum diyor, beygire binmesini bilmiyor. Beden eğitiminden sıfır verdim buna. Hazineden paramızı çaldılar, sınavdan sorumuzu çaldılar, sandıktan oyumuzu çaldılar, her şeyi çaldılar bir baktım seçim şarkıları da çalıntı çıktı. Dombra'yı da çalmışlar. Müzikten de sıfır verdim bunlara. Bu uzun adam 60 yaşına gelmiş, hala daha CHP demesini bilmiyor. Buna diline eşek arısı soksun, diyorum ve Türkçe’den de sıfır veriyorum. Felsefe ve mantık zaten yok, o doğuştan sıfır zaten. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi desen; yalan onda, kul hakkı onda, yetim hakkı onda. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, yıldızlı sıfır. Ama bütün derslere sıfır vermeyeyim, sonra bana derler ki, sıfırcı hoca. Bir aldığı bir ders de var, o da yabancı dil. Çünkü 'one minute’ demesini biliyor. Şimdi bir öğrencinin bütün dersleri sıfır olursa, ona senenin sonunda ne verilir? Tasdikname. İşte 30 Mart’ta ona bu tasdiknameyi beraber vereceğiz” dedi.
“REKOR KIRACAĞIZ”
Parkı dolduran Konaklılardan, Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş’ı rekor oyla seçtirme sözü alan İnce, “İzmir’de bizim seçim sıkıntımız falan yok. İzmir’deki derdimiz Türkiye’nin zayıf olduğumuz diğer illerindeki farkı kapatmak. Sizden belediye başkanlığı istemiyoruz ki biz. Sizden rekor oy istiyoruz, rekor” diye konuştu.
“KÜÇÜK OLSA CAMİ AVLUSUNA BIRAKIRDI”
Gezi olayları ve ardından çıkan yolsuzluk iddialarına ilişkin ses kayıtlarına da değinen İnce şöyle konuştu:
“Bu uzun adam, camiye ayakkabıyla girilmez, diye bağırıyor. Çocuklar can havliyle girmişler. Arkadan gaz geliyor, TOMA koşturuyor. Onlar da biliyor camiye ayakkabıyla girilmeyeceğini ama can havliyle girmişler. Bunu niye konuşuyorsun! O zaman ben sana İzmir’den konuşayım; ey uzun adam camiye cebindeki haram parayla girilmez! Ne diyor, sabah sabah telefonu açmış; oğlum, diyor; sıfırladın mı? Neyi babacığım, diyor. İşte diyor, sıfırladın mı? 7 dakikada zor anlatıyor. Ömrünü yedi adamın ömrünü. Bakanın çocuğu öyle mi? Bakanın çocuğu bir dakikada anladı. Eğer ufak olsaydı, kesin bunu caminin avlusuna bırakırdı. Bu cüzdanı kabarık, vicdanı şımarık adamlardan kurtulacağız. Bunlar bizim çocuklarımıza TOMA’yla saldırıyor, kendi çocuklarına tomarla götürüyorlar.”
“MİZAHI KULLANIN”
Gençlerden şiddete bulaşmamalarını isteyen İnce, “Bu diktatör, bu faşist, sizin şiddet uygulamanızı istiyor. İktidarların, faşist diktatörlerin hoşlanmadığı şey mizahtır. Çünkü ona karşı silahları yoktur. Sizden zekanızı kullanarak bunlarla kafa yapmanızı istiyorum. Makaraya sarın bunları, makaraya” dedi.
İnce, konuşmasını alandakilerle birlikte söylediği, “Eski partini bırak da gel. Okunmuş mektuplarını yak da gel. Türkiye ne halde bak da gel. Altı oku yakana tak da gel. Ampulü patlat da gel” dizeleriyle bitirdi.

(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)