CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Hiçbir dertleri yok. Dertleri sadece seçim öncesinde bir türban mağduriyeti yaratmak. Bunu diline dolayacak. Seçim meydanlarına çıkacak benim başörtülü bacım diye başlayacak sanki başörtülü bacılar sadece onun bacısı. Bizim bacımız değil. Tayyip Erdoğan’ın elinden bu silahı alacağız. Mağrur olmasına rağmen, onun mağdur görüntüsü çizmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
"TÜRBAN YÜZDE BİR BUÇUĞUN SORUNUDUR DİYEN ZİHNİYET"
Türkiye’de hiçbir özgürlüğün olmadığını ifade eden İnce, “Asıl niyetinizi söyleyeyim: Herkesin başını kapatmayı zorunlu hale getirmeyi ne zaman yapacaksınız? Hakim, savcı, polis takmayacak diyor ya. Acaba şunlar zorunlu takacak noktasına gelecekler mi? 5 yıl sonra hangi noktaya gelecekler? Yani 6 yıl önce bunu söyleyen bir milletvekilini disipline veren bu kadar iki yüzlü bir zihniyet, bu kadar topluma yalan söyleyen bir zihniyet, gelecekte hangi noktalara gelecek. Türban yüzde bir buçuğun sorunudur diyen zihniyet, yine bu kafadır, bu AKP’dir. Bütün özgürlükleri yok ettiler Türkiye’de. Haberleşme, seyahat özgürlüğü yok. Türkiye’de hiçbir özgürlük yok. Özgürlükten söz ediyorlar" dedi. "BU ÖZGÜRLÜK DEĞİL ÖZGÜRLÜKTEN VAZGEÇMEKTİR"
Kişisel yaşama saygılı olduklarını belirten İnce, "Bizim kişisel yaşama saygımız sonsuzdur. Onu takar veya takmaz onun yaşam biçimidir. Ama bu özgürlük değil, hatta bir özgürlükten vazgeçmektir. Saçını açma özgürlüğünden vazgeçmektir. Bu konuda, Genel Başkan Yardımcımız Şafak Pavey, genel kurulda zamanı gelince konuşma yapacak. Ben de grup başkanvekili olarak, açıklamalarımı yapacağım. AKP’nin bu oyununa alet olmayacağız. Mağrur olmalarına rağmen, mağdur görüntüsü çizmelerine engel olacağız. Onların toplumu kandırmalarına, millete yalan söylemelerine engel olacağız. Sayıştay raporları gelmeyecek Meclise. Başbakana dokunmayı ibadet sayacak. Doğduğu şehirleri, mübarek sayacak. Kazlıçeşme’ye gitmeyi farzı ayin kabul edecek. Bir İslam anlayışı sakat bir anlayıştır. Bunların İslam anlayışı siyaset ile iç içe bir İslam anlayışıdır" dedi.
"TAYYİP ERDOĞAN’IN ELİNDEN BU SİLAHI ALACAĞIZ"
İnce, "Hiçbir dertleri yok. Dertleri sadece seçim öncesinde bir türban mağduriyeti yaratmak. Bunu diline dolayacak. Seçim meydanlarına çıkacak benim başörtülü bacım diye başlayacak sanki başörtülü bacılar sadece onun bacısı. Bizim bacımız değil. Tayyip Erdoğan’ın elinden bu silahı alacağız. Mağrur olmasına rağmen, onun mağdur görüntüsü çizmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
"YEMİNDEN BAŞKA KONUŞMASI YOK TÜRBAN BAYRAKTARLIĞI YAPIYOR"
Meclis'e başörtüsü ile geleceklerine dair açıklamalarda bulunan milletvekillerini de sert bir dille eleştiren İnce, "İşin garip yanı, hayatında hiç başını örtmeyen arkadaşlar, bugün Tayyip Erdoğan’ın gözüne girmek için çok ilginç açıklamalar yapıyorlar. Müslümanları da ikiye böldü bunlar. Hayatında bir gün bile, iki buçuk yıllık milletvekilliğinde kürsüye çıkıp yeminden başka hiçbir iş yapmayan bir kadın milletvekili bugün şimdi bu açıklamayı yapıyor. Demek ki senin görevin buymuş. Özel görevli gelmişsin sen buraya. Bir kez kürsüye çıkıp da bu milletin sorunlarını anlatmamışsın. Merdiven altlarına çalışan o sigortasız genç kızları anlatmamışsın. Kadınların hiçbir sorunun gelip o mecliste konuşmamışsın. Yeminden başka hiçbir konuşması olmayan kişi, bugün türban bayraktarlığı yapıyor. Seçim öncesinde AKP’nin elindeki bu yalancı mağdur flamasını onların elinden alacağız" diye konuştu.