KILIÇDAROĞLU’NA ‘BÜYÜKELÇİ’ ELEŞTİRİSİ
Edirne’de programlarını sürdüren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Müzesi’ndeki imza töreninin ardından partisinin Danışma Meclisi toplantına katıldı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonundaki toplantıda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyükelçilerle görüşmesini eleştiren Müezzinoğlu, “Şimdi Atatürk’ün partisiyim diyenlere bir bakın. AK Parti’yi dün neyle suçladılar bugün kendileri ne yapıyorlar. Büyükelçinin dizinin dibine 2-3 ayda bir oturanlar, ey Atatürkçüler, ‘bu imparatorluğu yıkacağız’ diyenlerin karşısında kuzu kuzu oturanlar, ey Atatürk senin kurduğun Cumhuriyet Halk Partisi’ni ne hala getirdiler” dedi.
“BİR KILIÇDAROĞLU, YETMEDİ BİR SARIGÜL”
Muhalefete yönelik eleştirilerini sürdüren Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, CHP’nin önce halktan koparıldığını, daha sonra da senaryolara kurban edildiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Son günlerde şu hali görüyorum. 1970 yıllarında şehir hatları vapurlarında bir manzara vardı. Sattıkları bir malzeme vardı, bugünün ölçeğiyle bir telefon sattığını düşünün. Telefon 10 lira, ama bitmedi yanında bir tarak, bitmedi yanında ayna, bitmedi yanında bir gözlük diye devam ediyor böyle. CHP’ye önce bir senaryoyla bir Kılıçdaroğlu, yetmedi bir Sarıgül, yetmedi bir Yavaş devam ediyor, devam edecek. Şimdi ey Atatürkçüler, bu Cumhuriyet’in kuruluşunda bugünlere gelişinde CHP’yi önce halktan kopardınız, sonra belirli senaryoların kurbanı yaptınız. Bu partiyi yetmedi şu da, yetmedi bu da, gidip dışarılardan birilerini de alarak daha önce de bu milletin iradesiyle gelen meclise dışarıdan bakan gerek demişlerdi. Hatırlarsanız, dışarıdan bir bakan getirerek bu ülkenin ekonomisinin ne kadar iyi olacağını bu millete kandırmaya çalıştılar. Bu senaryolar bitti, Egemenlik artık kayıtsız şartsız milletindir ve milletin olacaktır. Millet ne derse o olacaktır. 1960’da yaptığınız, millet iradesini elinizin tersiyle itmeyi, onun üzerinden balyozla geçer gibi geçmeyi, milli iradenin temsilcisini rahmetli Adnan Menderes’i ipe çekmeyi artık yapamayacaksınız. Çünkü Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir.”
“KILIÇDAROĞLU AMBULANS UÇAĞI RÜYANDA GÖREMEZDİN”
Sağlık alanında yapılan yenilikleri anlatan Bakan Müezzinoğlu, 10 yıl önce hastaların tedavi olmak için başka ülkelere gittiğini belirterek, “10 yıl önce hemen Yunanistan, İtalya’dan, Almanya’dan, Hollanda’dan bir şeyler aramaya, almaya onu geçtim tedavi olmaya giderler. Şimdi Türkiye’ye tedavi olmaya geliyorlar. Ambulans uçaklar, helikopterler, rüyanızda görseniz ey Kılıçdaroğlu, SGK Başkanlığı yaptın, ambulans uçaklar rüyanda görsen inanabilir miydin? Şimdi yüzen gemi hastanenin altyapısını yapıyoruz. Projelerini hazırladık” diye konuştu.
AK Parti Edirne Danışma Meclisi toplantısının ardından merkeze bağlı Bosna köye geçen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve beraberindekiler, Türkiye’de ilk defa kullanılmaya başlanan çalı makinesi hakkında bilgi verdi. Üç yıl önce Edirne’ye ilk geldiğinde kendisinden çiftçilerin böyle bir makine istediğini ifade eden Müezzinoğlu, “Çiftçilerimiz istedi, ben de dünyada varsa Edirne’de olabilir demiştim. Benim arzu ettiğimden 1 yıl geç geldi ama köylülerimiz için hayırlısı olsun” diyerek çalı makinesinin tanıtımını yaptı.
Trakya Üniversitesi Balkan yerleşkesindeki Edirne’de kurulacak olan 112 Çağrı Merkezi’nde görev yapacak personelin seçilmesi için yapılan kuraya katılan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu eşiyle birlikte kura çekerek işe alınacak ilk 3 kişiyi belirledi. Buradaki programın ardından Müezzinoğlu esnaflarla birlikte akşam yemeği yemek için Margi Otel’e geçti. EÖ(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)