Serhat TEZCAN – Mehmet İNAN/ BURSA, () - BURSA’da bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, uyuşturucu ile mücadelelerinin devam ettiğini belirterek, “Uyuşturucu ile ilgili mücadelemizde geçtiğimiz pazartesi günü 6 bakan arkadaşımızla toplandık. Buna 7’nci olarak da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızı ilave ettik. Pazartesi günü yine ortak bir toplantı yapılacak. Bakanlıkların üst düzeyde alması gereken tedbirler, yerel yönetimler, Türkiye Yeşilay Cemiyeti gibi sivil toplum örgütleri, okul aile birlikleri çok boyutlu bir çalışmayı, inşallah kısa zamanda tamamlayacağız” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlığı ile ilgili programlara katılmak için Bursa'ya geldi. Bakan Müezzinoğlu, Kervansaray Termal Otel’deki Bursa İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Katılacağı toplantı ile ilgili bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, yılda iki defa bakanlıktan, saha gözlemcilerini gönderip, yaklaşık 10 gün sahada hastaneleri, sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşların bir değerlendirmesini yaptıklarını söyledi.  Ardından, saha görevlilerinin hazırladığı raporu değerlendirdiklerini belirten Müezzinoğlu, “Saha gözlemcilerimizin, Bursa için hazırladığı raporu, valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, üniversitemiz, özel sektörümüz, bütün paydaşlarımızla değerlendireceğiz. Zayıf halkalarımız nedir, almamız gereken tedbirler nelerdir, hizmette aksayan yönler var mı, özel sektör veya üniversite arasında kopukluk, bir sorun var mı ? Bütün bunları değerlendireceğiz” diye konuştu.
Son günlerde kullanımı artan ‘Bonzai’ ile ilgili herhangi bir yasal düzenlemenin yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine Bakan Müezzinoğlu, şu yanıtı verdi:
“Bonzai değil, uyuşturucu. Uyuşturucu ile ilgili mücadelemizde geçtiğimiz pazartesi günü 6 bakan arkadaşımızla toplandık. Buna 7’nci olarak da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızı da ilave ettik. Yaklaşık 1 haftadır müsteşar yardımcılarımız bu konuyu çalışıyorlar. Pazartesi günü yine ortak bir toplantı yapacaklar. Bir ayın içinde, tütünle ilgili yaptığımız gibi uyuşturucu ile yapacağımız mücadeleyi yeniden masaya yatırdık. Yasal düzenleme gerekiyorsa, yasal düzenleme yapacağız. Olaya toplumsal sahiplenme olarak bakıyoruz. Bakanlıkların üst düzeyde alması gereken tedbirler, yerel yönetimler, Türkiye Yeşilay Cemiyeti gibi sivil toplum örgütleri ve okul aile birlikleri ile çok boyutlu bir çalışmayı inşallah kısa zamanda tamamlayacağız.”
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bir soru üzerine, Gazze’ye sağlık yardımının hükümet düzeyinde organize edildiğini söyledi. Müezzinoğlu, “Filistin ve Gazze'de, ilaç veya tıbbı desteğe ihtiyaç duyulunca, bakanlık olarak bu ihtiyaçları biz, TİKA aracılığı ile yapıyoruz" dedi. Bakan Müezzinoğlu, daha sonra düzenlenen toplantıya katıldı.


FOTOĞRAFLI