Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ (Kırklareli), () - SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milli iradenin hak ve hukukuna kim tuzak kurarsa kursun, kim hangi senaryoyu yaparsa yapsın, siyasi istikrarın, milli iradenin istediği şekilde devam edececeğini söyledi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile düzenlenen kahvaltıya katılmak ve partisinin seçim bürosunu açmak üzere Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ne geldi. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, daire müdürleri ve STK temsilcilerinin katıldığı kahvaltılı toplantıda konuşan Bakan Müezzinoğlu, milli iradenin hak ve hukukuna kim tuzak kurarsa kursun, kim hangi senaryoyu yaparsa yapsın, siyasi istikrarın, milli iradenin istediği şekilde devam edeceğini belirtti. Müezzinoğlu, "İktidarda olduğumuz süre zarfında siyasi istikrara müdahale ettirmedik. Zaman zaman millet dışında müdahale etmek isteyenler oldu mu, oldu ama dedik ki 'Sandık'. 11 yıllık iktidar dönemimizde neredeyse her 1.5 yıllık dönemde milletin karşısına geldik. Yerel seçimlerle, genel seçimlerle, referandumlarla geldik. Milletin sandıktan bize verdiği mesajı ve yetkinin hakkını verme gayretiyle, 11 yıl bu ülkeye ve bu millete hizmet ettik" diye konuştu.
'BİRÇOK TUZAKLA TEZGAHI YİNE MİLLETLE AŞTIK'
Mehmet Müezzinoğlu, 30 Mart akşamı milletin verdiği yetki ve onun kendilerine verdiği mesajla yollarına devam edeceklerini ifade ederek, "11 yıl boyunca, milletin iradesi dışında, milletin iradesine müdahale etmek isteyen birçok tuzakla tezgahı yine milletle aştık. Danıştay hadiselerini hatırlarsınız. Parti kapatma davalarını hatırlarsınız. 367 hukuk ucubesini hatırlarsınız. Balyoz'du, Sarıkız'dı, Ay Işığı'ydı, birçok senaryolar. İki kişiden birinin oyunu almış siyasi partinin kapatılma davasına alkış tutan siyasileri hatırlarsınız. Bir taraftan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ demesine rağmen Atatürkçü geçinenler, Cumhuriyetçi geçinenler, Atatürk'ün gölgesine yan gelip de yatanlar, milli iradeye darbe yapıldığında ya alkış tutmuşlardır ya destek vermişlerdir ya parti kapatılmalarının önündeki bütün süreçlere destek vermişlerdir" dedi.
KILIÇDAROĞLU’NUN ‘HUKUK KATİLİ’ SÖZÜNE CEVAP
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Tekirdağ'daki mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ‘Hukuk katili’ dediğini hatırlatan Müezzinoğlu, "Adnan Menderes'i idam edenlerdir, hukuk katili. O hukuk katillerine alkış tutan Cumhuriyet Halk Partisi'dir hukuk katili. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne kapatma davası açan hakim ve savcılara destek veren Cumhuriyet Halk Partisi'dir hukuk katili. Bu anlamda 367 ucubesine destek veren Cumhuriyet Halk Partisi'dir, esas hukuk katili. Bu ülkede hukukunu yok sayarak, bu illetin milli iradesini idama götürenlere alkış tutmaktır, hukuk katilliği" ifadelerini kullandı.
Bakanı Müezzinoğlu, Lüleburgaz AK Parti Seçim Bürosu’nun açılış kurdelesini kestikten sonra ilçeden ayrıldı.

Vİ(LK/CK) (FOTOĞRAFLI)