KIRKLARELİ’NDE 250 YATAKLI HASTANENİN TEMELİNİ ATTI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sesleyerek, "Ey Kılıçdaroğlu, burası otel değil hastane hastane. Özellikle Cumhuriyet Halk Partililer bu projeye otel gözüyle bakabilirler. Böyle bir hastane onların ufkunda yoktur" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 250 yataklı devlet hastanesi ile ağız, diş sağlığı merkezinin temel atma törenine katılmak üzere Lüleburgaz'dan sonra Kırklareli’ne geçti.
Temel atma töreninde konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Ey Kılıçdaroğlu, burası otel değil hastane hastane. Özellikle Cumhuriyet Halk Partili'ler bu projeye otel gözüyle bakabilirler. Böyle bir hastane onların ufkunda yoktur. Ama biz diyoruz ki, ey Kılıçdaroğlu bu otel değil, hastane hastane. Teknolojisiyle, altyapısıyla, ameliyathaneleriyle, tomografileriyle, yoğun bakımlarıyla, bebek yoğun bakımlarıyla, yeni doğan yoğun bakımlarıyla burası bir hastane hastane, otel değil. Onların ufkunda böyle bir şey yok. Onların ufkunda iftira var, onların vizyonunda dedikodu var, onların ufkunda bu milletin hayallerini karartmak var, onların ufkunda bu milletin kaderiyle oynamak var" dedi.
Bakan Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasının ardından firma yetkilileri ile hastane inşaatının bitiş tarihiyle ilgili pazarlık yaptı. Pazarlık sonucu firma yetkilileri inşaatın 29 Ekim 2015'te teslim etmeyi tahahhüt etti. Hastanenin temeli Kırklareli İl Müftüsü İsmail Bayrak tarafından okunan duanın ardından atıldı. Bakan Mehmet Müezzinoğlu, temel atma töreninin ardından esnaf ziyaretinde bulundu.

Ali Ümit ÜLKER/ KIRKLARELİ, ()

AÜÜ (LK/RT) (FOTOĞRAFLI)