"EN AĞIR DERSİ VERECEĞİZ"
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni hizmet binasının açılış törenine katılmak üzere Edirne’nin Keşan İlçesi’ne geldi. Paşayiğit Caddesi üzerindeki hizmet binasının önünde düzenlenen törende ilk olarak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuştu. Pirinç üreticilerinin sıkıntılarını aktaran Hisarcıklıoğlu, kendisine "Pirinç ve bulgur için ‘ikisi de pilav oluyor, ikisi de yenilir, İpsala pirinci marka, 3’te 1'ini biz yapıyoruz. O zaman bulgurun karşısında bir haksız durumumuz var" denildiğini belirterek bunun nedenini sorduğunu anlattı. Bakan Müezzinoğlu, şöyle dedi:
"Bana, 'Bulgurda KDV yüzde 1, pirinçte yüzde 8. Sayın bakamın bizden bunun yüzde 1 olmasını istiyorlar. Biz üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Olmazsa olmazımız bu. Türkiye’de 100 yıl önce binlerce üretim tesisi varken ancak şu anda 100 yıllık müessese Türkiye’de kaç tane dersek, iki elin parmakları kadar. 2’nci, 3’üncü nesilde işlerimizi devam ettiremiyoruz. Aslında en büyük kazanç; senin elde ettiğin tecrübeyi senden sonraki neslin devam ettirmesidir. Maalesef aile içindeki ufak çekişmelerden  kaybediyoruz. Bunun için, bu bilincin yaratılması noktasında biz her türlü desteği vermeye hazırız."
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 10 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını hatırlatarak, şunları söyledi:
"Bu millet ilk defa kendi iradesiyle kendisinin cumhurbaşkanını seçecek. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra çok daha farklı bir vizyonu, çok daha farklı bir dinamiği kendisi içinde, insanı içinde, bölgesi içinde kazanmış olacak. Demokrasinin en dinamik ve en güzel örneklerinden biri sandıktır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği, ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.’ Tabi milletin birlik ve beraberliğine, milletin istikrarına kastedenler veya bu istikrardan rahatsız olanlar var. Tarihi geçmişte olduğu gibi bu günlerde de yaşıyoruz. Ay-yıldızlı bayrağımızın altında yaşamaktan haz duymayan, ay yıldızlı bayrağın altında olmaktan mutlu olmayan, bunun hazzını hissetmeyen hainlere de milletçe yönetim olarak en ağır dersi hep birlikte vereceğiz”
"HESABI SORACAĞIZ"
Musul’da terör örgütü tarafından başkonsolosluk binasının işgal edilmesi olayıyla ilgilide konuşan Müezzinoğlu, "49 görevlimizi sağlıklı bir şekilde ülkemize alacak sonrada onlardan gerekli hesabı inşallah soracağız. Yeter ki, bizimle oynanmak istenen oyunlara birlik ve beraberlik içerisinde tavır koyalım, ülkemizin yarınlarını birlikte imar edelim. Arzu ediyoruz ki, bu ülkenin ve bu milletin yarınları bugünden daha güzel olsun" diye  konuştu.
Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri tarafından plaket verildi. Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler kurdele keserek hizmet binasının açılışını yaptı. Bakan Müezzinoğlu, törenin ardından Keşan’da yapımı devam eden devlet hastanesi ve adliye sarayı inşaatlarında incelemelerde bulunarak ilçeden ayrıldı.
Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne), ()

FOTOĞRAFLI