SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, teşkilatların iyi çalışması, kavga etmemesi, gayretli ve samimi olması durumunda oy oranlarını yüzde 55- 60'lara çıkaracaklarını söyledi.
Ak Parti Afyonkarahsiar İl Danışma Meclis Toplantısı, Afyon Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Yerel seçim sürecinde partililerin yapacağı çalışmaların anlatıldığı toplantıda, Bakan Müezzinoğlu, ilçe teşkilatlarının toplantıya katılımını görmek için yoklama yaptı. İlçe teşkilatlarının ismini okuyarak gelenlerden ayağa kalkmalarını isteyen Bakan Müezzinolğu, katılımın yüksek olduğu ilçe teşkilatlarını alkışlattı.
Toplantıda Ak Parti hükümetinin çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, bu başarıda en büyük payının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu söyledi. 10 Kasım'da Selanik'i ziyaret ettiğini, Başbakan Erdoğan'ın orada seçim kazanacak kadar sevildiğini gördüğünü belirten Bakan Müezzinoğlu, "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'teki evine gittik. Ziyaretten sonra Selanik'i gezdik. Rehbere, 'Buralarda Recep Tayyip Erdoğan'a nasıl bakıyorlar?' diye sordum. Rehber, 'Seçime girse yüzde 70 seçimi alır' dedi. Bunlar rol falan değil. Bunlar samimiyetin, gayretin, dik duruşun yansımasıdır" dedi.
KÜSLÜK VE KAVGA OLMASIN
Başbakan Erdoğan'ın üzerine düşeni yaptığını vurgulayan Müezzinoğlu, teşkilatların da seçim sürecinde üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Ak Parti'nin 2002 seçiminden 2009 seçimine kadar tüm seçimlerde oy oranını arttırdığını hatırlatan Müezzinoğlu, yerel seçim öncesi kimsenin küslük ve kavga içine girmemesini istedi. Adaylar ve sıralamanın kendilerine bırakılmasını isteyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, teşkilatların iyi çalışması, kavga etmemesi, gayretli ve samimi olması durumunda oy oranının yüzde 55- 60'lara çıkacağını savundu.
'YIPRANMAMIZI BEKLEYENLER AVUCUNU YALAR'
İstanbul il başkanı olduğu dönemde bir televizyon programında kendisine iktidar olarak nasıl yıpranmadıklarının sorulduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, 11 yıl sonra iktidarın nasıl yıpranmadığını düşünenlerin avuçlarını yalamaya devam edeceğini kaydetti. Sağlık yatırımları ve çalışmalarıyla da ilgili bilgiler veren Müezzinoğlu, konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan'ın programına katılmak üzere karayoluyla Muğla'ya gitti.
Toplantıya, Ak Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Sait Açba ve Halil Ürün, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek katıldı.