PROJE TANITIM TOPLANTISINA KATILDI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Ahmet Günşen’in proje tanıtım toplantısına katıldı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonundaki toplantıda Günşen, belediye başkanı olması halinde yapmak istediği 22 projeyi anlattı. Ardından kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yolsuzluk yapmadıklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Biz yolsuzluk yapmış olsaydık benim vatandaşım eczaneye gidip poşetle ilaç alamazdı. Biz yolsuzluk yapmış olsaydık, şehir hastanelerini projelendiremezdik. Biz yolsuzluk yapsaydık 20 katrilyonluk şehir hastaneleri yapma projelerine imza atamazdık. Bu kamu hastanelerini yapan bakanlığın bakanıyım ben. Biz yolsuzluğa prim verseydik, biz hırsızlığa prim verseydik, Türkiye ekonomisini 230 milyar dolardan alıp 800 milyar dolar yapamazdık. Şu an 800 milyar dolar olan bütçeyi 2023’te 2 trilyonluk bir bütçe hedefini koyamazdık. Dünya krizlerle boğuşurken Türkiye’yi büyüyen gelişen bir ülke haline getiremezdik. Bugüne kadar yanlış yapanlara bedelini biz ödettik, bugünden sonrada yanlış yapacak olanlara hiç şüpheniz olmasın biz ödeteceğiz. Ama milli irade hırsızlarına yine sandıkta siz halkımız vereceksiniz.”
KEMAL KILIÇDAROĞLU NEDEN RAHATSIZ OLUYOR?
AK Parti’nin seçim çalışmalarından muhalefet partilerinin rahatsız olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, “Ülke yaklaşık bir aydır seçim atmosferine girdi. CHP’den seçim çalışması ile ilgili hiç proje duydunuz mu? Ama Ak Parti proje konuşuyor. Ak Parti hizmet konuşuyor. Ak parti büyük Mustafa Kemal’in gösterdiği hedefi konuşuyor. Ak Parti denizin altından lastikli araç geçişini konuşuyor. Ak Parti 3’üncü havaalanını konuşuyor. Sağlık Bakanlığı evde tedavi uygulaması diyor. Ambulans uçak ve helikopter diyor. Cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümünde, dünyanın en güçlü 10’uncu ekonomisi diyor. CHP, MHP bunlardan rahatsız oluyor. Tıpkı Almanya gibi, Fransa’nın rahatsız olduğu, İngiltere’nin rahatsız olduğu gibi. Dış ülkelerin rahatsız olduğunu anlıyorum da Cumhuriyet Halk Partisi adında halk ismi olan Cumhuriyetin kurucusu olduğunu iddia eden parti genel başkanı, Kemal Kılıçtaroğlu, sen neden rahatsız oluyorsun? Sen 3’üncü havalimanından nasıl rahatsız olursun? Şehirlerin gelişmesinden nasıl rahatsız olursun? Ülkenin ekonomisinin büyümesinden nasıl rahatsız olursun? Halk bankasının Alman, Fransız, İngiliz bankalarıyla yarışır olmasından nasıl rahatsız olursun? Halkımız bunlara ders vermeye hazır, Edirne, İstanbul ve Türkiye buna hazır” dedi.
Konuşmasının ardından partililerle bir süre sohbet eden Bakan Müezzinoğlu ilçe ziyaretlerini sürdürmek için Edirne’den ayrıldı.