İFTAR YEMEĞİNE KATILDI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ilçelerdeki ziyaretlerinin ardından kent merkezine gelerek Kapıkule Sınır Kapısı’nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık konulan peronları da dolaşan Bakan Müezzinoğlu, Avrupa’dan tatil için Türkiye’ye gelen Türk işçileriyle de sohbet etti. Daha sonra Saraçlar Caddesi’nde esnafın ve vatandaşların Ramazan bayramını kutlayan Bakan Müezzinoğlu, partisinin Fatih Mahallesi’nde düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İftar için kurulan arka masaların çoğunun boş olduğu gözlendi.
DANIŞMA MECLİSİNDE KONUŞTU
İftar yemeğinin ardından partisinin Edirne Ticaret Odası konferans salonundaki Danışma Maclisi toplantısına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına Arap ve Müslüman ülkelerinin sessiz kalmasına tepki gösterdi. Bakan Müezzinoğlu, "Zaman zaman şu soruyu soruyorum; Acaba, bugün 10 yıldır başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyaya haykırışını 5 Arap ve İslam ülke başkanları da söyleseydi. Acaba İsrail bugün bunları yapabilir mi? İsrail’e ‘sen devlet terörü işliyorsun’, ‘Sen insanları katlediyorsun, sen çocuk katilisin’ deyip yine Suudi Arabistan’dan, İran’dan ve güçlü Arap ülkelerinden ses gelseydi. Acaba İsrail bugün bunları yapabilir miydi? Acaba Birleşmiş Milletler bugün bu rahatlıkta olabilir miydi? Acaba Amerika Birleşik Devletleri ‘İsrail’in kendini savunma hakkı var’ diyerek destek olabilir miydi? Ne yazık ki bu anlamda İslam ülkelerinin ayıbı, kusuru, eksiği, yarın hesap günündeki vebalinin ağır olduğunu hep birlikte görüyoruz, gözlemliyoruz” dedi.
ÇATI ADAYI BAŞKASININ PLANI
CHP ve MHP’nin çatı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu eleştiren Sağlık Bakanı Müezzinoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Şimdi CHP ve MHP’ye de ısrarla ve inatla söylememiz gereken cümle şudur; Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Kapalı kapılar arkasında plan yaparak milletin egemenliğinin önüne geçemeyeceksiniz. Kapalı kapılar arkasında birinin yaptığı planlardan haberiniz olmadan, o planın taşeronlu olmak ve bunun bedelini ödemek zorunda kalacaksınız. Bu planı kendileri yapsaydı belki daha düzgün plan yaparlardı. Ama ne yazık ki bu çatı aday planını kendileri de yapmadı. Kendilerinin de belki bilmediği kapalı kapılar arkasında yapılan senaryo ‘çatı adayınız filandır’ dendi. ‘Bunu teşkilatlarınıza kabul ettireceksiniz, bunu seçmeninize zorla tıpış, tıpış gidecek ve oy kullandıracaksınız’ dendi. Onlarda milletin huzuruna gelmeye çalışıyorlar. Ama gelemeyecekler, çünkü biz bu ülkenin kaderi adına geleceği adına, bu anlamla milletle iç içe olmayı başarmış bir partinin mensubuyuz."
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun partisinin Danışma Meclisi toplantısının ardından İstanbul’a geçti.

FOTOĞRAFLI