BOLU'nun Mudurnu İlçesi'nde Ak Parti'den belediye başkan aday adayı olan Uğur Türesin, aday gösterilmesi ve seçilmesi durumunda 'Halk Tavuğu' projesi kapsamında belediye olarak doğal köy tavuk üretip pazarlayacaklarını açıkladı.
AK Parti Mudurnu Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Türesin, seçim çalışmalarını sürdürürken, belediyeye kazanç sağlamak için hazırladığı 'Halk Tavuğu' projesini açıkladı. Uğur Türesin, Mudurnu Tavukçuluk'un kurucusu olan babası Tevfik Türesin'in, 1977 yılında Mudurnu Belediye Başkanlığı adaylığı seçimindeki isteği ve hayali olan belediye adına tavuk üretim projesini 37 yıl sonra gerçekleştirebileceğini belirtti. Uğur Türesin aday gösterilmesi ve başkan seçilmesi durumunda doğal köy tavuğunu belediye adına üretip, pazarlanacağını, Mudurnu'da bunun alt yapısının hazır olduğunu söyledi.
2001 yılında şirket olarak köy tavuğu üretimini hayata geçirmeye başladıklarını ifade eden Türesin, "Mudurnu'da endüstri ve fenni üretimlerle birlikte 2001 yılında doğal köy tavuğu üretimlerine başladık. Ülkenin en büyük ekonomik kriziyle proje tamamlanamadı. 12 yıl sonra alt yapısı hazır olan çiftliklerde Mudurnu Belediyesi adına halkın özlediği serbest dolaşan, doğal yemle beslenen halk tavuğu projesini gerçekleştirmek en büyük hizmet projesi olacak" dedi.
Türesin, ayrıca başkan seçilmesi durumunda turizmle ilgili çalışmalar da yapacağını belirtti. Türesin, "Mudurnu'yu, gıdada olduğu gibi tarihi İpek Yolu'nu modern İpek Yolu Projesi ile turizmde de marka yapacağım" diye konuştu.