MİLLİ Merkez Gaziantep Kurultayı, eski Bakanlar Yaşar Okuyan, Ufuk Söylemez ve İşçi Partisi Başkanvekili Hasan Basri Özbey'in katılımıyla gerçekleşti. Kurultayda Hasan Basri Özbey, konuşma yaptığı sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirince salondakiler tepki göstererek kurultaydan ayrıldı.
Şato Restoran'da düzenlenen Milli Merkez Gaziantep Kurultayı'na Devlet eski Bakanı Ufuk Söylemez, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan ile İşçi Partisi Başkanvekili Hasan Basri Özbey ve çeşitli partilere mensup çok sayıda kişi katıldı. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise geçtiğimiz hafta sonu geçirdiği trafik kazası nedeniyle halen iyileşemediği gerekçesiyle kurultaya katılamadı.
SÖYLEMEZ: AK DEDİK KARA ÇIKTILAR
Ufuk Söylemez'in konuşmasıyla başlayan kurultayda yerel seçimlerde parti gözetmeksizin Ak Parti'ye karşı, birlik ve beraberlik çağrısında bulunuldu. Hükumete ağır eleştirilerde bulunan Söylemez, Milli Merkez'in amacının milli meclis ve milli hükÜmet kurulması için vatanseverleri birleştirmek olduğun ifade etti. Söylemez, şöyle dedi:
"Ak dedik kara çıktı. Biz bu sebeple onlara AKP diye sesleniyoruz. Çünkü bunlar ak değil. 4 bakının oğlu, 1 bakanın da bacanağı yolsuzluk yapmakla suçlanıyor bunların neresi ak. Burada toplanmamızın amacı yaklaşan yerel seçimler öncesi AKP'ye karşı birlik beraberlik oluşturmaktır. Parti gözetmeksizin AKP adaylarına karşı il ve ilçelerde en güçlü isimler kimse onları desteklemeliyiz. CHP, İşçi Partisi, MHP, diye ayrım yapmadan bu yönetimi devirmeliyiz."
PERİNÇEK, APO'YLA GÖRÜŞMEDİ Mİ?
Daha sonra kürsüye çıkan Hasan Basri Özbey ise, Ak Parti ve Fethullah Gülen'in iş birliği içinde olduğunu söyleyerek, ABD'nin istediği şekilde ülkenin yönetildiğini dile getirdi. Özbey, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Savcı Zekeriya Öz'ün avukatlığını yaptığını ifade ederek eleştirilerde bulunca ise salonda bulunan CHP'liler tepki gösterdi. "Senin genel başkanın Doğu Perinçek, Apo'yla görüşmedi mi? O adam vatan hainidir" diyerek bağıran CHP'liler salonu terk etti. Salondakilerin bütün ısrarlarına rağmen grup salona dönmedi.
Bunun üzerine Özbey; "Biz birlik çağrısı için buradayız. Biz eğer CHP'ye destek olmasak sayın Kılıçdaroğlu'na eleştiride bulunmazdık. Doğu Perinçek, iyi ki Apo'yla görüştü keşke görüşme olumlu sonuçlansaydı da 30 bin insanımız ölmeseydi" dedi.
OKUYAN: MİLLETİMİZ AKP'YE ŞAMARI PATLATACAK
Özbey'den sonra kürsüye Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan çıktı. Ortamı yumuşatan Okuyan da Ak Parti ve Başbakan Recep Tayyip Edoğan'a ağır eleştirilerde bulundu. Temiz Seçim Platformu sözcüsü de olan Okuyan, Ak Partinin 2011 seçimlerinde usulsüzlük yaptığını öne sürdü. Özel bir şirket tarafından yapılan araştırmalara dikkat çeken Okuyan, şunları söyledi:
"AKP 2011 seçimlerinde her 3 kişiden 2'sinin oyunu aldığını iddia ediyor. Bizim yaptığımız anketlere göre bu ülkede milyonlarca seçmen oy kullanmadı. Bu seçmenler arasında yaptığımız anketlerde ise büyük bir kısmın hiç pir partiyi sevmediği için oy kullanmadığını öğrendik. Onlara sorduk bu seçimlerde oy kullanacak mısınız diye. Yaklaşık yüzde 90'lık kısım evet dedi. Hangi partiye oy vereceklerini sorduğumuzda ise AKP karşısındaki en büyük adaya oy kullanacaklarını dile getirdiler. Yani AKP bu seçimlerde büyük bir yenilgi alacak. Bizim milletimiz kendilerini salak yerine koyan AKP'ye bu seçimlerde şamarı patlatacak."
Konuşmaların ardından seçimlerde iş birliği yapılacağına dair kurultay bildirgesi açıklanarak imzalandı.