Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili seçilen yeğeni Galip Ensarioğlu'na rakip olarak bağımsız milletvekili adayı olan, ancak seçilemeyen eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, bu kez yerel seçimlerde Belediye Başkan adayı olan yeğeni Galip Ensarioğlu için çalışma yapıyor.
Yeğeninin AK Parti'den Milletvekili seçildiği dönemde kendisi de bağımsız aday olarak  18 bin oy alan eski Bakan Ensarioğlu, şimdi ise yeğeninin kazanması için köy köy dolaşarak destek istiyor. Eğil İlçesi ve köylerini ziyaret eden eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, AK Parti seçim bürosunu ziyaret etti. Burada partililerle bir araya gelen eski Bakan Ensarioğlu,yeğeni için destek istedi.
Çözüm süreci ile ilgili de konuşan Salim Ensarioğlu şunları söyledi:
"Hepimiz Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i ile kardeşiz. Her kim çözüm sürecini sıkıntıya sokacak bir davranışta bulunursa, bunun vebalini ağır öder. Bu barış en başta birlik ve beraberliğimizle sağlanır. Bu bölgede barışın sağlanması için elimizden gelen desteği ve katkıyı her zaman sunmaya hazırız. Barış süreci ile bölgedeki siyasi ve ekonomik sıkıntıların giderilmesi için AK Parti'nin bir şans olduğunu düşünerek, bu sorunun silahla, savaşla çözülemeyeceğini hepimiz biliyoruz. Bizleri seven ve destekleyen Eğilli vatandaşlarımızı ve dostlarımızı da, barışa katkı sunmak için AK Partiye destek vermeye çağırıyorum."

FA(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)