AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in, "En büyük emelinin Burdur'un Isparta'nın ilçesi olmasıdır' sözlerinden dolayı Burdur halkından özür dilediğini söyledi.

Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, katıldığı bir toplantıda, "En büyük hayalim 'büyük balık, küçük balığı yutar' sözünden hareketle Burdur'u duble yolla Isparta'ya bağlamak. Bu yol yapıldığında gönülden inanıyorum ki Burdur, Isparta'nın bir ilçesi haline gelecektir. Benim en büyük emelim budur. Bu yol 2 yıl içinde tamamlanacak. Önemli olan 2 şehri birleştirmek" dedi.

'SÖZLERİNDEN DOLAYI ÖZÜR DİLEDİ'

Bilgiç'in bu sözlerinin Burdur'da tepkiyle karşılanması üzerine Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Süreyya Sadi Bilgiç'le konuyu görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Özçelik, Bilgiç'in sözlerinin maksadını açtığını söyledi. Süreyya Sadi Bilgiç'e konuşmasının uygunsuz olduğunu söylediğini kaydeden Özçelik, "Kendisi sözlerinden dolayı özür diledi. Burdur ve Isparta'nın birbirine yakınlaşacağını anlatmak için değerlendirme yapmak istemiş" dedi.

'DOSTLUK YOLU'

Burdur ve Isparta'nın ortak kaderi paylaştığını da ifade eden Özçelik, “Biz yıllardır coğrafyanın ve tarihin bir gereği olarak Burdur ve Isparta'nın ortak bir kaderi paylaştığını söyledik. Komşuluğun verdiği sorumlulukla kederde ve sevinçte her iki şehrin halkı beraber yaşamaya devam edecektir. Burdur'a yapılacak olan yatırım Isparta için, Isparta'ya yapılacak hizmet ve yatırım Burdur için önem arz edecektir" diye konuştu. Özçelik, Burdur-Isparta arasındaki duble yolu 'dostluk yolu' olarak adlandırdıklarını söyledi.

(FOTOĞRAFLI)