Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Okmeydanı'nda Uğur Kurt'un öldürülmesinin profesyonel bir provokasyon olduğunu, bunu da Türk- Kürt çatışmasını planlayan odakların yaptığından kimsenin şüphe duymaması gerektiğini söyledi.
Yeniçeri, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. İstanbul Okmeydanı'ndaki toplumsal olayda Uğur Kurt'un hayatını kaybetmesini 'Profesyonel bir provokasyon' olarak değerlendiren MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Uğur Kurt'un öldürülmesi olayını Kürt- Türk çatışmasını planlayan odakların yaptığından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini belirterek, yeni senaryonun adının Alevi- Sünni çatışması olduğunu öne sürdü. Yeniçeri, meydana gelen olaylardan İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı doğrudan sorumlu tuttuklarını belirterek, "Yüzünü kapatanlar, polise molotof atanlar, polisin zırhlı araçlarını yakanlar, gösteri ve yürüyüş hakkını kullananlar değil provokatörlerdir" dedi.
'GÜNEYDOĞU'DA DEVLET OTORİTESİ KALKTI'
Güneydoğu'da vatana kast edildiğini, devletin otoritesinin ortadan kaldırılıp yerine örgüt otoritesinin getirildiğini, örgütün vergi toplayıp yargılama yaptığını ve iktidarın bunu seyrettiğini öne süren Yeniçeri şöyle devam etti:
"Çocukları kaçırılan aileler BDP'nin insafına terk edilmiş durumdadır. PKK'nin şehirlerdeki siyasi kolu, PKK'nın dağa kaldırma şubesi gibi çalışan BDP- HDP ise kaçırma olaylarını hükümet ile pazarlık için kullanmaktadır. Türkiye'nin her yerinde PKK- KCK milisleri dağ kadrosu için ellerini kollarını sallayarak çocuk kaçırmaktalar. İzmir ve Diyarbakır'dan kaçırılan çocuk sayısı 351'dir. Hiçbir devlet yetkilisinin konuya ilişkin sorulan sorulara yeterli ve doyurucu cevap vermediğini görüyoruz."
FK(HT/COŞ)