Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - MHP'li Özcan Yeniçeri, Türkiye'nin IŞİD'e yardım ettiği iddialarına inanmadığını belirterek; ''Türkiye, bilerek ve isteyerek IŞİD gibi barbar bir örgüte yardım etmemiştir, etmez. Hükümeti sıkıntıya sokacak tavır içine giremeyiz ama bu yardımlar yapılırken dosta yardım yapıyoruz diye aslında gönderdiğiniz yardımlar, giriş çıkış izinleri, başkalarına gitmiş olabilir'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Yeniçeri, burada yaptığı açıklamada, IŞİD'in Türkiye'yi doğrudan rahatsız edecek bir oldu bitti meydana getirdiğini belirterek şunları söyledi; ''İktidardan, IŞİD'in elindeki bütün rehinelerin kurtarılması için en akılcı ve en sonuç alıcı stratejileri devreye sokmasını talep ediyoruz. IŞİD gökten inmedi, bölgenin, jeopolitik, dini, ekonomik ve siyasi şartlarının ürünüdür. Göz göre kendi düşmanını, canavarını besleyen ülke haline gelmişiz. İktidarın bundan haberi yok. İktidarları besledikleri canavarları yer. Amerika'yı, bir zamanlar destek verdiği El Kaide dönüp vurdu. IŞİD, 80 kadar Türk vatandaşını rehin olarak tutuyor. Herkesin, siyasi soğukkanlılığını muhafaza etmesi gerekir. Şu an itibariyle acil durum, Türk rehinelerin hiçbirinin burnu kanamadan kurtarılmasıdır. Bu Türkiye yönünden milli ve stratejik bir sorundur. Barbar bir örgüt olan IŞİD'in elindeki bütün rehinelerin sağ salim olarak kurtarılması ve evlerine dönmeleri için her şeyin yapılacağına inanıyor ve bunu hükümet yetkililerinden bekliyoruz. İktidardan bu konuda en akılcı ve en sonuç alıcı stratejileri devreye sokmasını da talep ediyoruz."



''IŞİD MENSUBU DİYE TEDAVİDEN MAHRUM HALDE TUTMAK DOĞRU OLMAZ''

MHP'li Yeniçeri, Türkiye'nin bilerek ve isteyerek IŞİD gibi barbar bir örgüte yardım etmediğini ve etmeyeceğini dile getirerek; ''Hükümeti sıkıntıya sokacak tavır içine giremeyiz ama bu yardımlar yapılırken dosta yardım yapıyoruz diye aslında gönderdiğiniz yardımlar, giriş çıkış izinleri, başkalarına gitmiş olabilir. Bunun öyle bir şey olduğu görülüyor. Bir IŞİD mensubunun tedavi edildiğine yönelik görüntüler de var ama bu resim Türkiye'nin yardım ettiği anlamına gelmemektedir. Yaralı bir insanı tedavi etmek insani özelliği olan her kişinin görevidir. Bunların ne olduğunu hükümet de bilmeyebilir. Yaralı bir insanı IŞİD mensubu diye tedaviden mahrum halde tutmak doğru olmaz'' diye konuştu.

(FOTOĞRAFLI)