Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA,() - MHP'li Özcan Yeniçeri, 25 Aralık operasyonunda verilen takipsizlik kararını değerlendirerek; "Mahkeme bu kararla gerçekte kararı değil yargıyı tartışma konusu haline getirmiştir.Bu kararla iktidar yetkilileri hakkında yasaların uygulanmasının mümkün olamayacağı ortaya çıkmıştır" dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Bölücü unsurların bölgede karakollara, kışlalara, roketatar, havan topu ve uzun menzilli silahlarla saldırdığını belirten Yeniçeri; "Garnizonun içindeki Türk Bayrağı indirilebilmektedir. Atatürk büstleri yerlerinden sökülürken eli kanlı terörist heykelleri anıt olarak dikilebilmektedir. Meydana gelen terör olaylarının duyurulmaması için medya üzerinde açık bir baskı oluşturulmaktadır. Olaylar basite indirgeniyor ve not alınmakla yetiniliyor. Her şey çözüm süreci zarar görmemesi için yapılıyor. AKP'nin çözüm süreci belki olan bitenden zarar görmüyor ama vatanın birliği, devletin bütünlüğü büyük zarar görüyor. Ülkenin Güneydoğusunda bu vahim gelişmeler yaşanırken ülkenin batısında da çözüm süreci bütün haşmetiyle devam ediyor ve İmralı'nın talepleri yerine getirilmezse savaş başlar tehdidi yapılıyor" dedi.

Yeniçeri, terör örgütünün sözcülerinin, 'Devlet olarak Öcalan'ı muhatap almak yetmez. Onunla müzakereleri yürütmek için bizim öngördüğümüz şartları da yerine getirmeniz gerekir. İmralı'da muhatap aldığınız Öcalan'ın terör örgütüyle doğrudan görüşmesi, medya ile buluşması, Öcalan için bir sekretarya oluşturulması' şeklinde taleplerde bulunduklarını iddia etti.

"ADALET DUYGUSU BU KARARLA ONARILMASI İMKANSIZ BİR YARA ALMIŞTIR"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 25 Aralık soruşturmasına verdiği takipsizlik kararını değerlendiren Yeniçeri; "Mahkeme bu kararla gerçekte kararı değil yargıyı tartışma konusu haline getirmiştir. Türkiye'de adalet duygusu bu kararla onarılması imkansız bir yara almıştır. 25 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararı verenler, 25 Aralık soruşturmasını hazırlayanlarla ilgili soruşturma başlatılabilmesi için durumu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirmişlerdir. Bu kararla iktidar yetkilileri hakkında yasaların uygulanmasının mümkün olamayacağı ortaya çıkmıştır" dedi.

BİR BARDAK SÜT GÖSTERDİ

Kamu vicdanının takipsizlik kararından rahatsız olduğunu belirten Yeniçeri, basın toplantısında bir bardak sütün içine batırdığı ve üzerinde AK Parti'nin amblemi olan beyaz kaşığı gösterdi. Yeniçeri; "Bu kadar ak bir kaşık hiçbir yerde görmediniz. AKP böylece sütten çıkmış ak kaşık hüviyetine bürünmüştür. Bizde kendilerini sütten çıkartalım ama nereye batacaklarını önümüzdeki süreçte göreceğiz" dedi.

"ATATÜRK KOMPLEKSİNE TUTULDU"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikametgah adresi olarak Çankaya Köşkü yerine yeni binayı kullanacağını açıklamasının sorulması üzerine Yeniçeri; "Erdoğan'ın bir Atatürk kompleksine tutulduğunu düşünüyorum. Kendisini 'cumhuriyetin kuruluşunda bir Atatürk vardı, bir de ben varım' bir tavır içine girdiğini görüyoruz" diye cevapladı.

FOTOĞRAFLI