ANKARA, () - MHP Genel Başkan yardımcısı Semih Yalçın, 'salya sümük ağlamaktan sorumlu' Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, MHP Genel Başkanı ve parti mensupları hakkında ipe sapa gelmez açıklamalarına Bursa'da bir yenisini eklediğini söyledi. Yalçın, "Ne yazık ki siyaseten soyka haline gelmiş Arınç, eğer Erdoğan Köşk'e çıkarsa emanetçi Başbakan veya Başbakan Vekili olabilmek için hokkabazlığın ve dalkavukluğun en menzilsizini yapmaktadır" dedi.
Semih Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde partiyi kolayca yönetmeye devam edebileceği bir kukla ve emanetçi Başbakan adayını bulması gerekeceğini belirtti. Yalçın, "İşte, muhtemel 'hem kukla hem de emanetçi Başbakan' adayları arasında adı ilk sıralarda geçen Bülent Arınç, Erdoğan nezdinde bu yüksek(!) teveccühe erişmek için olmadık şaklabanlıklar sergilemektedir"  görüşünü savundu.
MHP TABANINA GÖZ DİKTİLER
Erdoğan için cumhurbaşkanlığının çantada keklik olmadığını bilen AK Parti yönetiminin, MHP tabanının oylarına gözünü diktiğini savunan Yalçın açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Dara düştüğünde MHP tabanından medet uman iktidar partisi, kurmayları aracılığıyla MHP'li seçmene ince mesajlar yollamaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan ve Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına liyakatsizliğini ortaya koyan açıklamaların karşılık bulması, iktidar partisini kara kara düşündürmektedir. AKP bundan o kadar rahatsızdır ki, Genel Başkanımız hakkında hususi karalama ve iftira kampanyası düzenlenerek, kamuoyunda yarattığı algı ve sahip olduğu olumlu imaj zedelenmeye çalışılmaktadır."
(AY/COŞ) (FOTOĞRAFLI)