Muhammet KAÇAR / RİZE, () - RİZE’de MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın da katıldığı yürüyüş sırasında, psikolojik sorunları bulunduğu belirtilen Sultan Aksu adındaki  kişinin bağırarak grubun üzerine yürümesi gerginliğe neden oldu. MHP'lilerin sert tepkisiyle karşılaşınca baygınlık geçiren Aksu, gruptan bazı kişilerce bir işyerine taşındı.
Oktay Vural, partisinin Rize İl Teşkilatı tarafından Cumhuriyet Caddesi ile Atatürk Meydanı arasında düzenlenen yürüyüşe katıldı. Grubun heyecanlı yürüyüşü sırasında aniden ortaya çıkan Sultan Aksu, gruba doğru bağırarak yürümeye başlayınca  MHP'lilerin sert tepkisiyle karşılaştı. Bu sırada baygınlık geçiren Aksu, bazı partililerce yakındaki bir işyerine götürüldü. Sultan Aksu'nun bulunduğu işyerine girmek isteyen gruba ise polis engel oldu. Öfkeli kalabalık, işyeri önünde bir süre tepki gösterdikten sonra yürüyüşe devam etti. Baygınlık geçiren Aksu ise daha sonra bir otomobille hastaneye götürüldü.  
'KAÇAK İNŞAATA İZİN VERMEYİZ'
Yürüyüşün ardından Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda yaklaşık bin kişiye hitap eden Vural, hükümetin gittiği istikametin doğru olmadığını savunarak şöyle konuştu:
"Birileri kalkıp utanmadan, sıkılmadan, alçakça, '30 Mart’tan sonra özerkliği tescil edeceğiz' diyor. Biz bu Cumhuriyeti doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile bir ve bütün olarak kurduk. Kaçak inşaata izin vermeyiz. İmralı’daki cani tehdit ediyor. '30 Mart’a kadar şunu, bunu yapın' diye hükümete ültimatom veriyor. Sizin şerefli ve namuslu oylarınızı alanlar neden bu tehditler ve şantajlar karşısında susuyor? Üç beş çapulcuya mı teslim edeceğiz irademizi, geleceğimizi ve Cumhuriyetimizi?"
'BAKAN FEZLEKELERİNDE 19 KLASÖR EKSİLMİŞ'
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun İranlı 29 yaşındaki bir ajanın 4 bakanı rüşvete bağladığını ortaya çıkardığını öne süren Vural sözlerine şöyle devam etti:
"Bunlarla ilgili fezlekeler meclise gönderildi. İlk gönderilen fezleke 30 klasördü. Adalet Bakanı fezlekeleri 1.5 ay bekletti. 30 klasörü geri gönderdi. Tekrar meclise göndermişler, 11 klasör olarak dönmüş. O 19 klasörde neler vardı merak ediyor musunuz? Bu oy verdiğiniz Bakanlar neler yapmış biliyor musunuz? 800 milyarlık saati olan var mı Rize'de? 800 milyarlık saati Cenevre’de beğeniyorlar. Hayırsever Rıza’yı uçakla gönderiyorlar, o saati alıyorlar. Bir de Bakanlar kurulunda takıp poz veriyorlar. Zannedersin ki asker pozu vermiş. Türkiye ne güne kaldı. Ekonomi Bakanı, Rıza’nın uçağı ile Umre’ye gitmiş. Madem ki hayırsever Rıza niye Rize’deki insanlara bir hayrı dokunmuyor da hep bakanlara  ve bakan çocuklarına dokunuyor?"
BAŞBAKAN'I SEVENLER DE 'BU KADARI OLMAZ' DER
Fezlekelerin meclise geldiğini ve montaj ve dublaj olmadığını ifade eden Vural şunları söyledi:
"Eksilmiş, aradan dosyaları götürmüşler. 29 yaşındaki İranlı bir ajan 87 milyar Euro’luk haram parayı aklamış, aklarken de kaçak altın ihracatını meşrulaştırmak için Bakanlar işbirliği yapmış. Başbakan Rıza tahliye olduğu zaman, 'Hak yerini buldu' diyor. Engin Alan hapse girdiği zaman, 'Layığını buldu' diyor. Buna Rize’de Başbakan’ı sevenler de, 'Yok canım, bu kadarı da olmaz' der. Ben o Bakanlardan hesap sorulmasını istiyorum."
'AYAKKABI KUTUSU ŞUBESİ Mİ AÇTIN?'
Halkbank Genel Müdürü'nün evindeki ayakkabı kutularında bulunan paraları hatırlatan Oktay Vural, "Oraya ayakkabı kutusu şubesi mi açtın? Bankaya göndersene. Bu dolarları bize kuş yemi olarak yutturacaklar. Yetmemiş ayakkabı kutuları. Meğer hamamdaki keselerin içerisine de dolar koymuşlar. Dolarla temizlenecekler. Ortada bir rüşvet ve yolsuzluk iddiası var. Hak ve hakikat ortaya çıksın" diye konuştu.
Konuşmasının ardından MHP Rize Belediye Başkan Adayı Dr. Zelkif Akgül tarafından Vural’a 53 sırt numaralı Çaykur Rizespor forması hediye edildi. Vural, daha sonra Artvin’e hareket etti.
MK(TM/COŞ) (FOTOĞRAFLI)