MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın bugünkü Genel Kurul görüşmeleri nedeniyle TBMM TV'nin yayın yapması yönündeki isteği reddedildi. Vural TRT'nin bu kararına tepki gösterdi.
TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, eski 4 bakanla ilgili verilen soruşturma önergelerinin Genel Kurul'da görüşülmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vural, Meclis soruşturma komisyonlarının bir aklama yeri olmaması gerektiğini söyledi. MHP'li Oktay Vural, TBMM'nin, "AKP'nin gündeme getireceği önerge bir bu süreci aklama sürecine dönüştürme amacıyla hazırlandığı anlaşılmaktadır" dedi.
TBMM TV'nin bugün yayın yapması yönünde istekte bulunduğunu belirten Vural, bu isteğin reddedildiğini söyledi. Vural şunları söyledi:
"Meclis Başkanlığı'nın gönderdiği bir yazı var. TRT, şöyle bir yazı ile talebi reddetmiş; 'TRT spor yayınları yapılan TRT 3 kanalında özellikle canlı yayınlarda aksamalara neden olmaktadır. Bu bahse konu protokolün 3'ncü maddesinde yer alan yayın sürelerinin dışına çıkılamayacağı ifade edilmiştir.' TRT, sen TBMM'nin üzerinde misin?"

FK(HT/İD)