MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, “Binbir surat”, “Dinin yarısı insaf diğer yarısı da sende yok”, “Siyaset soykaları” sözleriyle eleştirdi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında dört milletvekilinin TBMM’ye başörtüsü ile girmesinin sevindirici olduğunu belirterek, protez bacağına rağmen etek giymek zorunda kalan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey için içtüzükte pantolon düzenlemesi yapılmasını istedi. AK Parti hükümetine tepki gösteren Vural, “Bu milletin milli değerleri ile oynamayın. Ortak kimliğini sorgulamayın ve ayrıştırmayın. Toplumun ortak değerlerini marjinalleştirme politikasından vazgeçin. AKP bu milletin diliyle, adıyla oynaşmasın. Milli kimlik ve kültürü ortadan kaldırmaya yönelik yaklaşımlar toplum tarafından reddediliyor. Milli ve manevi değerlerle, bayramlarla uğraşmayın. Başı açık ya da örtülü insanımızın inancını, politik duruşunu kimse sorgulayamaz. Şafak Pavey’in bulunduğu durum bir an önce çözülmeli, yakışmıyor. İçtüzükte pantolon giymeyi engelleyen bir husus var. Bu durum TBMM Başkanı’nın 'girsinler’ demesiyle olamaz. İçtüzükle ilgili bir düzenleme gerekiyorsa bunu yapalım, bu birilerinin keyfine bağlı değildir” diye konuştu.
“KADINLARIN VARLIĞINI HİSSEDELİM”
MHP Grup Başkanvekili Vural, Meclis’te başörtüsüne destek verirken kadının ülke genelindeki konumunun da sorgulanması gerektiğini dikkat çekti. Vural, Dünya Ekonomik Forumu’nun raporuna göre Türkiye’nin kadın hakları ve uygulamalar bakımından 136 ülke arasında 120'inci sırada olduğunu, 2006 yılında 105'inci sırada bulunduğunu, ekonomiye katılım ve fırsat eşitliğinde 127, işgücüne katılımda 121'inci ücret eşitsizliğinde 79'uncu, politik güç bakımından 103'üncü sırada olduğunu anlattı. Vural, “Kılık kıyafeti siyaset aracı yapmak yerine kadınların varlığını hissedelim. Başörtüsü tartışması ekseninden politika oluşturmak isteyenler, kadınların içinde yaşadığı bu ortam üzerinden çözüm üretseler çok daha iyi olacak” dedi.
“MHP’NİN MARMARAY’DA MÜHRÜ VARDIR”
MHP İzmir Milletvekili Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaray açılışında projede emeği geçenlere, özellikle de MHP’ye teşekkür etmemesini eleştirerek, şöyle konuştu:
“Kadir bilmez siyaset anlayışını tekrar etti. Muhalefeti karaladı, çamur attı, kendinden öncekileri yok saydı. Her nimetten kendine pay çıkardı. Kendinden önce yapılan her şeyi yok sayma alışkanlığı Marmaray açılışında da devam ettirdi. Yine unuttu bu projede emeği geçenleri. Alzheimer mı oldu bilmem. Marmaray’da bizim emeğimiz vardı, imzamız vardı. 'Hayaldi gerçek oldu’ diyor. Senin rüyanda gördüklerinin biz adımlarını attık. Fizibilitesi bulunmuş, inşaat izinleri çıkarılmış projeyi rafa mı kaldıracaktın ? MHP’nin Marmaray’da mührü vardır. Allah sana göz kulak vermiş bi bak bakalım. Ne olur bir teşekkür etsen. Sizden önce Türkiye Cumhuriyeti yok muydu? Yapılanları nasıl görmezsiniz, ret ve inkarcılar.”
“BİNBİR SURAT ERDOĞAN”
Başbakan Erdoğan’nın İzmir ve Kuşadası’nda yaptığı konuşmalarda seçmene aba altıdan sopa gösterdiğini öne süren Vural, “Kalkmış 'Biz hizmet edelim kendimizi anlatalım. Vatandaş oyunu istediği yere versin' diyor. Kemal Unakıtan İzmir’de 'oy verirseniz size hizmet gelir' diye tehdit etti. Milleti tehdit eden sizsiniz. İktisat Kongresi’nin açılış konuşmasında 'Tüketim duygusu bizim içimizi acıtıyor’ diyor. Diğer taraftan AVM açıyor. Bu halkı üretmeden tüketmeye alıştırdın, diğer taraftan 'Somali, Myanmar' diyorsun. Bunu gören de garip gureba babası sanacak. Bir yandan oda başına 7 bin dolar olan otelin sahibi ile iftihar ettiğini söylüyor, diğer taraftan Somali ve Myanmar’a ilgi gösterilmeden lüks tüketime girilmesini eleştiriyor. Hangi Erdoğan doğru? Piyasada çok Erdoğan dolaşıyor. Hangisine inanacağız ? Salla babam salla. Kimsede de kalkıp 'binbir surat Erdoğan’ programı yapma cesareti gösteremiyor. Bunun reytingi olur. Yalan dizisi olur” diye konuştu.
“DİNİN YARISI İNSAF DİĞER YARISI DA SENDE YOK”
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan’ın teşkilatına yönelik konuşmasında “Karalamaya ihtiyaç yok. Biz yaptıklarımızı anlatalım. Dilimiz hep yapıcı oldu” dediğini hatırlatarak, “İnandınız mı? Ey milletim inandınız mı ya! Bu söylediğine kendisi de inanmıyor, promterden okuduğu için böyle. Aynı konuşmada bizlere demediğini bırakmıyor, 'küfürbaz MHP, Türkçe’nin güzelliğinden yoksun MHP.' Husumet, ötekileştirme, gerilim siyaseti oluşturan kendileri. Şimdi kalkmış bizi kötülüyor. Dinin yarısı insaf, diğer yarısı da sende yok zaten” dedi.
“SİYASET SOYKALARI”
MHP Grup Başkanvekili Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için hazırladığı “Argo Terimler Sözlüğü”nün üçüncü baskısını yaptığını belirterek, şöyle konuştu:
“Ananı al git diyen sensin, ülkücüleri hayvana benzeten sensin. Bu milletin adına dil uzatan sensin, 'bunların kafası basmaz’ diyen, şehide 'kelle’ diyen sensin. Sunucuyu 'bana küfrettirmeyin’ diye azarlayan sensin, kalkmış bize 'küfürbaz’ diyor. Senin yüreğin varsa burada kullandığın sözleri açıkla. (Başbakan’ın bir açılışta “bana küfrettirmeyin’ dediği videoyu IPad’inden göstererek). Gezi Parkı’na sahip çıkanları, evinde tencere tava çalanları terörist ilan eden sensin. İzmir’e gavurluk sıfatını layık gören sensin. Dili bir karış, kibir her türlü, tepeden bakıyor, sonra “ötekileştirmedik’ diyor. Ayyaş, alkolik diye ayıran sen değil misin? Başbakan’a her konuşmasında yeni Erdoğanlar eklemek suretiyle bizi yalancı çıkarmadığı için teşekkür ediyoruz. Siyaset soykalarına millet olarak sandıkta cevap vereceğiz.”