MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'tutuklu MHP'li Milletvekili Engin Alan’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararının Adalet Bakanlığı üzerinden TBMM’ye gönderildiği' konusuyla ilgili, "Bu konuda Anayasa Mahkemesi bireysel başvuru süreci var, bu acelecilik niye? Bırak da yargı sonlansın. Henüz Meclise gelmiş bir şey değil. Anlaşılan tetikçi Adalet Bakanı daha çok tetikçilik yapacak gibi" dedi.
MHP Grup Bakanvekili Oktay Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenledi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Vural, 2014 yılının yolsuzluk ve rüşvete bulaşanların hesap verme yılı olmasını diledi. Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın söylediği sözleri eleştiren Vural, HSYK’nın açıklamasının bir bildiri olmadığını, HSYK’nın şeffaflık gereği bu kararlarının bugüne kadar internet sitesinde yer aldığını söyledi. Vural, hükümetin soruşturmaya ve adli kolluğa müdahale ettiğini ve adli kolluğun yürütmeye değil, yürütenlere bağlanmış olduğunu iddia etti.
Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Polisleri, savcıları sürüyor, asıyor, kesiyor, fişlemelere göre mi yapıyorsunuz? Madem öyle paralel devleti kuranları, illegal örgütlenme yapanları al hepsini içeriye tık. Darbecileri tıktım diye pazarlıyordun hadi. Mesele hedef saptırmak. Bülent Arınç sürekli ‘hukukçu kimliğimle konuşuyorum’ diyor, hakla hukukla alakası olmadığı açık. Yargıya yapılmayan kalmadı, bilinen bütün hukuk kaidelerini ayakların altına aldılar."
MHP’nin tutuklu milletvekili Engin Alan’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararının Adalet Bakanlığı üzerinden TBMM’ye gönderilip gönderilmediği yönündeki soru üzerine Vural, "Meclise henüz gelmedi. Bu konuda Anayasa Mahkemesi bireysel başvuru süreci var, bu acelecilik niye? Bırak da yargı sonlansın. Henüz meclise gelmiş bir şey değil. Anlaşılan tetikçi Adalet Bakanı daha çok tetikçilik yapacak gibi geliyor bana" dedi.
Paris’te 3 Kürt'ün Fethullah Gülen’in emriyle öldürüldü yönünde çıkan iddiaları gazetecilerin hatırlatması üzerine Vural, "Böyle bir yapılanma var mı yok mu bilmiyorum. Mehmet Ali Şahin şu Akfırat’tan bahsetsin. O konuda hukukun dışında başka yerlerden talimatla karar alınmışsa bugüne kadar niye sustular? Bunlarla ilgili adım atılması gerektiği gayet açık ve nettir. Anlaşılmaktadır ki, AK Parti ile PKK Doğu ve Güneydoğu’da KCK paralel devlet yapılanmasını derinleştiriyorlar. Yangından mal kaçırıyor gibi, yolsuzluklarla ilgili AKP ve BDP’nin ortak hareket ettiğini, bu süreçten faydalanmak istedikleri açık ve net ortaya konuluyor. Mehmet Ali Şahin’i Akfırat konusunda ne ilişkisi vardı açıklamaya davet ediyorum."
Konuşmasının ardından Vural, yanında getirdiği ve Türkiye’nin çeşitli sorunlarının arkasına yazıldığı ve 'AKP gayri milli piyangosu' adını verdiği piyango çekilişi yaptı ve hükümeti eleştirdi.