MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye’de 17 Aralık’tan bu yana yaşananları anlatırken vatandaşlara, "Siz oylarınızı, Rıza Sarraf’ın haram paralarını akla diye mi vereceksiniz? Git sen ayakkabı kutularına milyonları, euroları, dolarları koy diye mi oy vereceksiniz?” diye ordu.
Yerel seçim çalışmaları için Yalova'ya gelen Oktay Vural, partisinin Eserköy Beldesi'nde seçim irtibat bürosunu açtı. Burada konuşan Vural, iktidara yaptığı yanlışlıklar nedeniyle seçmenin uyarı mesajı vermesini istedi. Gemide hep birlikte olunduğunu, iktidarın Türkiye'yi kayalıklara sürüklemesine izin verilemeyeceğini anlatan Vural, şunları söyledi:
“Bu geminin dümeninde oturanların Türkiye’yi kayalıklara sürüklemesine izin veremeyiz. Yanlış yoldan döndürmek ancak oy ile mümkün olabilir. Bu, önümüzdeki dönem içerisinde anlaşılmaktadır ki Türkiye’nin çok önemli sorunları var. Seçimlerinden sonra 30 Mart’a kadar bir seçim işbirliği çerçevesinde işbirliği yapanların, çözüm ve müzakere süreci içerisinde, Türkiye’yi nereye götüreceklerini idrak etmemiz lazım."
Doğu ve Güneydoğu’da bir KCK paralel devleti oluşturulduğu görüşünü savunan Oktay Vural, "Bu pazarlıklar sonucunda, bizi nereye götürecekler? Bu yolun sonu nereye gidecek bunu göstermemiz lazım. Terörü, bölücülüğü millet olarak, güvenlik güçleri olarak durdurmasını bildik ama siyasetçileri durdurmanın yolu sandıktan geçmektedir" dedi.
Oktay Vural, hükümetin uyguladığı ekonomi politikasının millete hizmet etmediğini, ancak birilerine hizmet ettiğinin anlaşıldığını belirtirken de şöyle dedi:
"Görüyoruz ayakkabı kutularına saklanan paralar, dolaşan paralar, para sayma makinesiyle kendi yandaşlarının maaşlarının, ücretlerinin gelirlerini hesaplayanlar, bize, asgari ücretliye gelince simit hesabı yapmaya başladılar. Siz verdiğiniz ve vereceğiniz oyları Rıza Sarraf’ın haram paralarını akla diye mi vereceksiniz? Git sen ayakkabı kutularına milyonları, euroları, dolarları koy diye mi oy vereceksiniz? Gidin siz burada rant çetesi oluşturun, imar çetesi oluşturun, rantları birilerine peşkeş çekin diye mi oy vereceksiniz?"