MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, tutuklu yargılanan milletvekillerine oy veren kişilerin iradesinin mahkum edildiğini söyleyip, "Milletvekillerinin tutuklu yargılanması yerine tutuksuz yargılanması her zaman benimsedik" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, öğle saatlerinde beraberinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Kemal Saraçoğlu ile birlikte Şanlıurfa'ya geldi. Vural ve Saraçoğlu, GAP Havaalanı'nda partilileri tarafından coşkuyla karşılandı. VIP Salonu'na geçen Oktay Vural, burada tutuklu milletvekilleriyle ilgili açıklama yaptı. Milletvekillerinin tutuksuz yargılanması gerektiğini ifade eden MHP'li Vural, şunları söyledi:
"Bizim de bir milletvekilimiz maalesef hapishanede. Engin Alan'ın da tahliyeyle ilgili müracaatının değerlendirilmesini bekliyoruz. Sonuç olarak milletvekillerinin tutuklu yargılanması yerine tutuksuz yargılanması her zaman benimsedik. Çünkü milletvekilleri oy veren insanların iradesini kullanıyor. Bu çerçevede anayasaya uygun bir şekilde milletvekillerinin iradesini kullanması gerekiyor. Maalesef Sayın Engin Alan’ı bir takım güçler, hapishanede tutuyor. Dolayısıyla o konuda müracaatı var. Yargı süreciyle ilgili bir konuda bizim ilave bir yorum yapmamız doğru değildir. Milletvekillerinin kendisine oy veren insanların iradesini mahkum edilmemesi gerekiyor. MHP olarak hukukun üstünlüğü ve demokrasi çerçevesinde milletvekillerinin bu ilkelere uygun olanları iradesine kullanması olduğumuzu ifade etmek istiyorum."
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Saraçoğlu'nun güzide bir aday olduğunu da anlatan Oktay Vural, "MHP adayımız Mustafa Kemal Saraçoğlu, kendisi Şanlıurfalıların hizmetine talip birisidir. Teşkilat olarak bizler burada bütünleştik. Biz her zaman şunu söylüyoruz. Şanlıurfa’yı Şanlıurfalılar yönetir. Uzaktan kumandayla Urfa yönetilmez. Urfalıların iradesine saygı gösterilmesi gerekiyor. 11 Nisan Urfa Kurtuluşunu 30 Martta yaşatacağız. Bu bakımdan Urfalılar ne yapacağını çok iyi bilir. Urfalıların iradesini dışardan kumandayla, atamayla kullanmak isteyenlere karşı Urfalılar elbette gereken cevabını verecektir. Milli irade ve Türkiye’nin iradesine Urfalılar tarihte ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Yakın geçmişte de Urfalıların iradesini yok sayanlara karşı Urfalıların bu iradelerine ceket koyanlara karşı ne yaptığını da biliyoruz. Urfalılar cekette ne yapmışsa, pijamaya da aynısını yapacaktır."
Açıklamanın ardından Vural ve Saraçoğlu, kendilerini 'Alpaslan Türkeş'in askerleriyiz' sloganlarıyla karşılayan bir grupla birlikte MHP İl Başkanlığı'na geçti.