MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Iğdır'da aşure çadırını ziyaret etti. Vural, "Ehlibeyt sevgisini paylaşmak için geldim" dedi.
Partililerin daveti üzerine Iğdır'a geldiğini ve yarın da Kars'ta olacağını belirten Oktay Vural, MHP il binasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birlik ve beraberliğine hep beraber sarılmak gerektiğini söyledi. Muharrem ayının onuncu gününün verdiği o acıyı paylaşarak ve ehlibeyite olan sevgiyi vatandaşlarla birlikte yaşamak için Iğdır'da olduğunu belirten Vural, şöyle konuştu:
"Yarın da Kars'ta aşure yürüyüşüne katılacağım. Milletimizi millet yapan bir araya getiren değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu milletin birlik ve bütünlüğünü Anadolu coğrafyasının her yerinde vatandaşlarımızla birlikte olarak sahiplenmeye devam edeceğiz. Geçmişte yaşanılan bu acıların idraki içerisin de bizim milletimizin önüne kurulan tuzaklara karşı omuz omuza saflarımızı beraber birlikte tutmak üzere Milliyetçi haraket partisi olarak genel sekreter yardımcısı olarak, yönetim kurulumuzla birlikte burada bulunduk."
Kars'ta yapacakları istişare toplantısında da Türkiye meselelerini değerlendireceklerini vurgulayan Oktay Vural, şunları söyledi:
"İçeride ve dışarıda Türk milletinin bayrağına, kimliğine ve milli değerlerine saldırı yoğunlaşmaktadır. Ne acıdır ki Diyarbakır da 'Ne mutlu Türküm diyene' yazısı indirilmekte hükümetin Ermenistan'la ortaya koyduğu politikalarla cesaretlenenler maalesef Türk ve Azerbaycan bayraklarının olduğu gösterilerle bayraklara karşı maalesef kabul edilemeyecek tavırlar içerisinde olmuşlardır. Bayrağımıza ve Azerbaycan bayrağına saldıranlar karşısında hükümet maalesef sessizdir. Bizi asıl yakan durum da budur. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bu bayrağımıza yapılan saldırı karşısında bir tavır ortaya koymamıştır. Unutmayalım ki Türk bayrağı da Azerbaycan bayrağı da Türk milletinin şerefidir. Bu şerefede el uzatılan bir ortamda konuşmayanlar dilsiz birer şeytanlardır. Milliyetçi Hareket partisi olarak bunu kınıyorum."
Parti binasından ayrılarak Atatürk Caddesi Zübeyde Hanım Bulvarı'nda kurulan aşure çadırını ziyaret eden Vural, partililerle birlikte burada aşure yedi.