MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili  Oktay Vural, Selçuk Sanayi Sitesi’ni ziyaretinin ardından parti binasında basın toplantısı yaptı. Vural, Ak Parti'yi eleştirerek, "Telaş içindeler. Hem korkuyorlar hem de çoğunluk ellerinde olduğu için her türden usulsüzlüğü mubah sayıyorlar. Kanser gibi rüşvet ve yolsuzluk her tarafı sarmıştır. Bunun hesabını vermemek için hukuk devletini katlettiler" dedi.
MHP Selçuk İlçe Teşkilatı’nda düzenlediği toplantıda konuşan MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, TBMM’ye getirilen HSYK Yasası’nın, rüşvetçi ve yolsuzluk yapanları koruyarak olayları ortaya çıkaranlardan intikam almayı hedeflediğini iddia etti. Vural, yasanın muhalefete karşın vicdansız parmaklarla çıkarıldığını öne sürdü. Parlamentoda gerekli çalışmayı yaptıklarını ifade eden Vural, yasayı engelleyemediklerini belirterek, “Bundan sonra bu gerçekleri halkımıza anlatacağız. Hukukun üstünlüğünü korumak için yemin eden, AKP’li milletvekillerinin çoğu baskı ile kaldırdı parmaklarını. Ülke genelinde baskı ve tehdit oluşturmayı tercih ettiler. Önce bunları ortaya çıkaran yargıyı ve polisleri bertaraf ettiler. Etmeye devam ediyorlar. Bu günler Meclis'te yaşanan en karanlık günlerdir. Telaş içindeler. Hem korkuyorlar hem de çoğunluk ellerinde olduğu için her türden usulsüzlüğü mubah sayıyorlar. Kanser gibi rüşvet ve yolsuzluk her tarafı sarmıştır. Bunun hesabını vermemek için hukuk devletini katlettiler. Bunun tek suçluları milletin oyları ile parlamentoya giden AKP’li vicdansız parmaklardır. AKP’ye oy veren sağduyulu vatandaşlarım görsünler ki oyları onları, iradelerini yolsuzluk ve rüşvetin üstünü örtmek için kullanmışlardır. Ben inanıyorum ki, 30 Mart’ta halkımız iradesini geri alacak. Milli irade sandıkta bunlardan hesap soracak. Yolsuzluk ve rüşvet olayları doğrudur. Bunu yapanlar cevap veremiyor. Yapanları yargılamak yerine çıkaranları mahvetmeye uğraşıyorlar. Korkunun ecele faydası yoktur. Bunların hesabını geç de olsa vereceksiniz. Urla villaları en son yolsuzluklarıdır. Ne yapsalar gerçekleri asla yok edemeyecekler” diye konuştu.
İstanbul’da Etiler Polis Okulu arsasını örnek gösteren Oktay Vural, “Buradaki deliller Başbakan’ın yolsuzluk ve rüşvet çetesini yönettiğini ortaya çıkardı. Rant lobisi medya havuz oluşumlarıyla iştigal etti. Binali Bey ne güzel medya havuz işlerini yönetiyormuş. Ne işi var İzmir Belediye Başkanlığında anlayamıyorum” dedi.
Daha sonra Etiler ile ilgili konuşma kayıtlarını halka dinleten Vural, ardından partiye yeni katılanlara rozet takma törenine katıldı.