Fırat KESKİNKILIÇ- Kürşat TERCANLI/ANKARA, () - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un fethi nedeniyle yaptığı konuşmayı eleştirdi. Vural, "Fetih ruhundan bahsediyorsun, siyasette Bizans entrikaları çeviriyorsun" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan ve hükümeti eleştiren Vural şöyle konuştu:
"Başbakan fetihle ilgili konuşma yaptı. Fetih ve medeniyetten bahsetti. Başbakan önüne konanları iyi okuyor ama okuduğunu anlamıyor. Güzel okuyor ama icraat sıfır. Şimdi 'Gönüler yapmaya geldik' diye Yunus'un dizelerini okuyorsun da, her gün neden gönül kırıyorsun. Milletin evlatlarını düşman kılıyorsun. Fetih ruhundan bahsediyorsun ama siyasette Bizans entrikaları çeviriyorsun. Başbakan iki ruhlu gibi. Konuşuyor, konuştuklarıyla yaptıkları birbirine zıt. Önce anlayacaksın. Anladığını da idrak edeceksin ve icraat yapacaksın. Ama Başbakan maalesef Fetih ruhundan haberi yok. O fetih ruhunun merkezinde ne olduğunu gerçekten idrak edebilmiş mi. Orada her şeyden bahseden Erdoğan, Fetih'in adalet ruhundan bahsetmedi."
'BAŞBAKAN İMRALI'DA ÖCALAN İLE HERHALDE PİKNİK YAPIYORDU'
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün'ün, 'Güneydoğu'da bazı okulların bölücü terör örgütün kontrolü altında olduğunu, PKK tarafından kaçırılan çocukların öğretmenlerin kontrolü altındayken piknikte kaçırıldığını' söylediğini hatırlatan Vural şöyle dedi:
"Bu acz içinde olan hükümetin ifadeleri değil midir? Okullar, bölücü örgütün kontrolüne geçerken Başbakan Erdoğan ne yapıyordu? Bütün bunlar olup biterken Başbakan İmralı'da Öcalan ile herhalde piknik yapıyordu, Arınç İmralı yolunu kutsuyordu, Milli Eğitim Bakanı dershanelere kilit vurmakla meşguldü." 

FK,KT(HT/COŞ)