MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Her yeri tehdit ediyor. Yargıya olan güvenin sarsılması pahasına, paralel devlet, yargıdaki çete gibi ithamlarla yargıyı hedef tahtası yaptı. Hukuku askıya aldı" dedi.
Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 17 Aralık operasyonuna değinen Vural, "Bu tapeler ne olacak? Ey Başbakan villa pazarlıkları ne olacak? Erdoğan Bayraktar’ın söylediği gibi, 'Beraber yürüttük' dedikleri ne olacak? Türkiye’nin gerçek gündemi rüşvet ve yolsuzluk iken konuyu başka noktalara sevk etmek, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gündemi değiştirmek için 40 takla atmaya hazır olduğunu ortaya koyuyor" dedi.
Vural, Başbakan Erdoğan’ın yolsuzluğun izi sürülmesin diye HSYK Kanunu'nu değiştirmeye kalktığını öne sürerek, "Her yeri tehdit ediyor. Yargıya olan güvenin sarsılması pahasına, paralel devlet, yargıdaki çete gibi ithamlarla yargıyı hedef tahtası yaptı. Hukuku askıya aldı" dedi.
Merkez Bankası’nın faiz kararını da değerlendiren Vural, "Milletin tasarrufunu azaltın, kaynaklarını yabancılaştırdın, cari işlemler açığına mahkum bıraktın, sen aslında faiz lobisini temsil eden birisisin. Bugün geldiğimiz noktada ekonomide bu kadar sağlam bir yapıya bağlı olmadığını, kur ve faiz lobisi ekseninde milletin kaynaklarının sömürüldüğün ortaya koymaktadır. Milleti aptal yerine koymaya hakkın var mı? Merkez Bankası dış güçlerin maşası, piyonu."