Erdem KÖSE/GAZİPAŞA (Antalya), () - MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Evinden ekmek almak için çıkan 14 yaşındaki Elvan, aşırı güç kullanımı nedeniyle yaşamını yitirdi. İstanbul'da bir alışveriş merkezi yapma uğruna insanlar öldü, gözlerini kaybetti, sokaklarda huzur kalmadı" dedi. Yolsuzluk iddialarına da değinen Vural, "Bakanlardan birinin rüşvet tapesi düştü. 'Bana 10 milyon Euro eksik gelmiş' diyor. Lan Rıza Zırzop, niye bakanın hakkını vermiyorsun? Koskoca bakan" dedi.
Oktay Vural, dün başlayan Antalya programı kapsamında bugün Serik, Manavgat ve Gazipaşa ilçelerini ziyaret etti. Serik ve Manavgat'ta partisinin belediye başkan adaylarını tanıtan, esnafı ziyaret eden Vural, daha sonra Gazipaşa İlçesi'ne geçti. MHP İlçe Teşkilatı ziyareti ardından Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Vural'ın hedefinde Ak Parti hükümeti vardı.
ALIŞVERİŞ MERKEZİ UĞRUNA İNSANLAR ÖLÜYOR
Gezi olayları sırasında başına gaz fişeği isabet eden ve 269 gün sonra hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın ölümüne değinen Vural, evinden ekmek almak için çıkan 14 yaşındaki Elvan'ın aşırı güç kullanımı nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi. Vural, İstanbul'da bir alışveriş merkezi yapma uğruna insanların öldüğünü, gözlerini kaybettiklerini, sokaklarda huzurun kalmadığını kaydetti.
'ANDIN NERESİ SANA BATTI'
'Andımız'ın kaldırılmasını da eleştiren Vural, 15 Mart'ta Antalya'ya gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "Bu andın neresinden rahatsızdın, bunun neresi sana batıyordu, Antalyalılara anlat. Sen kim oluyorsun ki bu milletin adı geçti diye andı kaldırıyorsun. Sen milletvekili olurken büyük Türk milleti önünde namusun ve şerefin üzerine yemin etmedin mi?" dedi.
'KÜRDİSTAN'I İNŞA EDİYORLAR'
Çözüm sürecine ilişkin olarak Vural, bu sürecin Türkiye'yi çözeceğini, buna 'dur' demek gerektiğini belirtti. Oktay Vural, şunları söyledi:
"Bu böyle devam ederse Doğu ve Güneydoğu'da bundan sonraki adımda PKK, KCK ve paralel devlet ekseninde Kuzey Kürdistan inşası vardır. Oslo'da anlaştıkları gibi, İmralı tutanaklarında yazdığı gibi PKK terör örgütü ve terörist başı serbest kalacak, PKK'ya af gelecek. 4 aşamalı, adım adım Kürdistan'ı inşa ediyorlar."
'LAN RIZA ZIRZOP NİYE BAKANIN HAKKINI VERMİYORSUN'
17 Aralık operasyonu üzerinden hükümete yüklenen Vural, Ak Parti'nin rüşvet ve yolsuzluk batağına saplandığını savundu. İşadamı Reza Zarrab için 'haram para aklamacısı' ifadesini kullanan Vural, adı 'Rıza' olanlardan özür dilediğini söyledi. Dün arkadaşlarından birinin Reza Zarrab için, "Yav Rıza deme, Rıza Zırzop de" dediğini anlatan Vural, kürsüden 'Rabia' işareti yaparak, "Bu işaret size neyi hatırlatıyor? 4 bakan, 4 çalan. Bu işadamı 87 milyar Euro haram para aklamış. Bunu aklarken de bunlara rüşvet veriyor. Bakanlardan birinin rüşvet tapesi düştü. 'Bana 10 milyon Euro eksik gelmiş' diyor. Lan Rıza Zırzop, niye bakanın hakkını vermiyorsun? Koskoca bakan. Bu 'Zırzop' o kadar hayırsever ki, bakan bir saat beğenmiş 700 bin liralık, uçağını göndermiş saati almış. Bakan da Bakanlar Kurulu'nda saatiyle poz veriyor" diye konuştu.
'CEBERUT YÖNETİM ANLAYIŞI'
Yeni çıkan tapelerde İçişleri Bakanı'nın Vali'ye talimat verdiğini, "Gerekirse savcıyı da içeri atın" dediğini aktaran Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İşte ceberut yönetim anlayışı budur. Bir devleti yöneten hukuktan uzaklaşırsa, Ali kıran baş kesen olursa, milli irade hırsızı demektir, ceberut yönetim demektir, firavun demektir. Devleti yönetenlerin millete baskı, tehdit, şantaj yapması kabul edilemez."
AKAYDIN'A 'LAN' DEDİ
AK Parti ve CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını da eleştiren Vural, "Menderes Türel Antalya'ya talip olmuş. 5 yılda ne yaptın ki, 5 yılda mecliste ne yaptın ki gelip yeniden talip oluyorsun. Ey Hoca, sen de 5 yıl boyunca yan gelip yattın lan. Başka ne iş yaptın? 'Hocadır bir bildiği var' diyorsanız, bilin ki bir bildiği yoktur. Sizlere hizmet edecek kadro burada" dedi.

EK(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)