MHP'Lİ VURAL: BU KONUŞMALAR DOĞRUDUR

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'in 2 günlük Antalya programı, Alanya ziyaretiyle sona erdi. İlk olarak partisinin seçim irtibat bürosunu ziyaret eden Vural, burada MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar, Alanya Belediye Başkan adayı Adem Murat Yücel ve partililer tarafından karşılandı. Burada bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisine ait olduğu iddia edilen tapelerle ilgili hem montaj olduğunu hem de kriptolu telefonlarının yasa dışı dinlendiğini söylemesinde bir çelişki olup olmadığını sorması üzerine Vural, Başbakan Erdoğan'ın bu telefon konuşmaların altında ezildiğini söyledi. Başbakan'ın bu iddialara cevap vermek yerine ret ve inkar yöntemini kullandığını belirten Vural, "Aslında 'konuşmalarım dinlenmiş' dediğine göre bu konuşmalar doğrudur. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı bu kadar aciz midir? Bu konuşmaları kendisinin yapmadığını ispat etmekten acizse, Türkiye'yi yönetmekten de acizdir" dedi.

DON KİŞOT GİBİ YEL DEĞİRMENİYLE UĞRAŞIYOR

Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nın kayıtlarının ortada olduğuna işaret eden Vural, "Sayın Başbakan, bu tarihte oğlunuzla görüştünüz mü görüşmediniz mi? Kimi ne zaman aradığı, ne kadar görüştüğü bellidir. O zaman kayıtları çıkartırsınız, 'Bakın ben sabah 08.02'de aramadım. Akşam aramadım. Ertesi gün 11.58'de aramadım' diye söylemiş olursunuz. Sayın Başbakan 'kriptolu telefonlarım dinlenmiş' diyorsa o zaman oğlun Bilal'de kriptolu telefon ne arıyor? Onda kriptolu telefon yoksa o zaman zaten yasal bir çerçevede dinleme yapılıyor. Sayın Başbakan bu iddiaları cevaplandırmak yerine Don Kişot gibi yel değirmenleriyle uğraşıyor" diye konuştu.

BAŞBAKAN HAYALET AVCISI OLMUŞ

Bir gazetecinin 'Paralel yapı olduğuna inanıyor musunuz?' sorusu üzerine Vural, paralel yapıyı Doğu ve Güneydoğu'da KCK ile PKK devleti oluşumuyla, somut bir şekilde vergi toplanmasıyla ve asayiş birimleri oluşturulmasıyla gördüğünü dile getirdi. Başbakan Erdoğan’ın bir paralel yapıdan bahsedecekse bu paralel yapının kimlerden oluştuğunu ve hukuka aykırı işlerini somut bir şekilde ortaya koyması gerektiğini savunan Vural, şunları söyledi: "Ben hayalet avcısı değilim ki kardeşim. Başbakan hayalet avcısı olmuş. Başbakan paralel diyor da paralelin ne olduğunu biz nereden bilelim? Başbakan'ın bir sosyal sermayeyi hedef alıp düşman olarak göstermesi kabul edilebilecek gibi değildir. Ben paralel yapıyı görüyorum. Paralel yapı haram para aklamacı Reza'nın rüşvete bağladığı bakanlardır. Paralel yapı olarak ben bunu görüyorum"

"12 YAŞINDAKİ BEBELERİN MHP'YE DİL UZATMAYA HAKKI YOKTUR"

Başbakan Erdoğan'ın MHP'ye yönelik 'Yavru muhalefet' sözlerini de eleştiren Vural, "Biz 45'inci yılımıza girdik. 1969 yılından bu yana bu 3 hilalin fikir ve siyaset namusunu koruyarak mücadelemizi sürdürüyoruz. 12 yaşındaki bebelerin MHP'ye dil uzatmaya hakkı yoktur. Biz Türkiye'nin birlik mücadelesini sürdürürken kendisi İETT’de top koşturarak kısa donla dolaşıyordu. Bunlar karyolanın altında saklanıyordu. Sahalarda top koşturuyorlardı. Onun için 45 yıldır şerefli bir mücadele sürdürmüş MHP'ye, şehit vermiş insanlara hakaret eden bu zihniyeti kınıyorum" dedi.

Vural daha sonra Alanya'nın Cikcilli Beldesi'nde yer alan MHP'nin Alanya Belediye Başkan adayı Adem Murat Yücel'in seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Burada kalabalığa hitap eden Vural daha sonra seçim irtibat bürosunun açılışını yaparak ilçeden ayrıldı.

Teoman ERİŞ-Görkem ÇANCI/ALANYA(Antalya), ()



TE,GÇ(YK/SSA) (FOTOĞRAFLI)