Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA, () - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 4 eski bakanla ilgili hazırlanan ve TBMM'ye gönderilen fezlekelerle ilgili olarak, "26 Mart günü toplanmak üzere karar alındı. MHP olarak bu fezlekelerin Türk milletinden daha fazla saklanmasına izin vermemiz mümkün değil" dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 17 Aralık operasyonu sonrasında Türkiye'yi yolsuzluk ve rüşvet çetesinin yönettiğini ve rüşvet ve yolsuzluk çetesinin Başbakan'ı esir aldığını iddia eden Vural, "Başbakan Erdoğan Türkiye'yi Esat ve oğulları gibi, Kaddafi ve oğulları gibi yönetmek istiyor. Devletin çökmesi pahasına bütün kurumları esir almak isteyen, bu milletin değerlerini istismar etmek suretiyle değerler yozlaşması yaparak ahlaki çöküşe girmiş kirli bir iktidar var karşımızda. Erdoğan ve ailesi kamu adına iş yapanları kendi hizmetkarları gibi kullanmak istemişlerdir" dedi.
'İDDİANAMELER HAZIRLANIYOR, HESAP SORULACAK'
Sayıştay raporlarının TBMM'ye gönderilmemesini eleştiren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural şunları kaydetti:
"Erdoğan'ın tetikçiliğine soyunanlara, bürokratlara sesleniyorum. Devletin memuru gibi davranmıyorsunuz, kim olursanız olun, bunlarla ilgili görevi ihmal ve görevi kötüye kullanmaktan, hukuk devletine darbe vurmaktan dolayı iddianameler hazırlanıyor, bu hesap sorulacak. Sayıştay raporlarının neden gelmediği ortaya çıktı. Sayıştay raporları Meclis'e gelseymiş bu iktidar duman olurmuş. Milletin egemenliği ve iradesini engellediler. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla bu raporlar Meclis'e gönderilmedi."
4 eski bakanla ilgili fezlekelere değinen Vural, "4 eski Bakan ile ilgili fezlekeleri milletvekillerinin incelemesi gerekli. Türk milleti adına tüm milletvekillerinin bu hesabı sorması lazım. Bunu gizlemeye gerek yok. TBMM'nin böyle bir iradeyi kullanmasını temin etmek için girişimlerimiz sürecek. 26 Mart günü toplanmak üzere karar alındı, MHP olarak bu fezlekelerin Türk milletinden daha fazla saklanmasına izin vermemiz mümkün değil. Bu kapsamda 26 Mart'ta toplanma ile ilgili CHP aradı, böyle bir niyetlerinin olduğunu söylemişlerdi. Toplanmak için çoğunluk olması gerekiyor. 26 Mart'ta bu toplantı gerçekleşirse, bunun okunması ile birlikte fezlekelerden kamuoyunun haberdar olmasını mümkün kılmak gerekiyor. Meclis soruşturması süreci başladıktan sonra 1 ay içerisinde fezlekelerin görüşülmesi mümkün olacaktır" dedi.

(BY/SS) (FOTOĞRAFLI)